Alte peste 500 de unităţi de învăţământ din ţară au trecut în scenariul roşu, numărul total al acestora ajungând, luni, la 3.014, arată datele centralizate de Ministerul Educaţiei. Numărul celor aflate în acest scenariu din cauza cazurilor confirmate a scăzut uşor însă, faţă de vineri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform datelor transmite de inspectoratele şcolare până luni la ora 12.00 şi centralizate de Ministerul Educaţiei, sunt  9.748 de unităţi de învăţământ în Scenariul 1 (S1), care presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.

Alte 4.894 de unităţi de învăţământ sunt în Scenariul 2 (S2), care presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

Totodată, 3.014 unităţi de învăţământ sunt în Scenariul 3 (S3), care implică participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.

"Menţionăm că dintre cele 3.014 de unităţi aflate în această situaţie, 382 de unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 2.632 unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidenţă a cazurilor din localitatea în care funcţionează ori a infrastructurii şcolare/şcoli în care se execută diverse lucrări de reabilitare", arată Ministerul Educaţiei.

Vineri, erau raportate 2.500 de unităţi şcolare în scenariul 3 (roşu), din care 393 - din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.