Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a declarat că, în România, numărul cazurilor de Covid s-a stabilizat, dar că ţara noastră se află în top în ceea ce priveşte numărul de cazuri. În privinţa vaccinului, Rafila spune că acesta nu este autorizat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avem o evoluţie care a fost constant ascendentă, începând cu data de 1 iunie. Numărul de cazuri s-a stabilizat în urmă cu circa 2-3 săptămâni şi avem o medie săptămânală de circa 1200 de îmbolnăviri zilnic, iar dacă utilizăm indicatorul pe care îl foloseşte Centrul European de Control al Bolilor, incidenţa acumulată pentru ultimele 14 zile suntem undeva  la 85 de cazuri la fiecare sută de mii de locuitori, ceea ce ne plasează pe unul dintre primele locuri. am fost chiar pe primul loc, la un moment dat, între timp Spania şi Franţa ne-au depăşit, dar în România suntem într-o zonă de stabilitate a numărului de cazuri. Important e ca odată cu deschiderea şcolilor să nu ajungem în situaţia unei creşteri rapide a numărului de cazuri care să facă foarte greu abordabile cazurile de către sistemul de sănătate. O creştere moderată e una, o dublare a numărului de cazuri este altceva”, a declarat alexandru Rafila la Antena 3, joi seară.

În ceea ce priveşte vaccinul, Alexandru Rafila spune că acesta nu este autorizat, iar informaţiile că va sosi în ianuarie sau februarie, în România, nu sunt confirmate.

”Vaccinul nu există autorizat în acest moment. Studiile de fază 3 abia au demarat la majoritatea vaccinurilor avansate, iar aceste informaţii, că vor veni în ianuarie, februarie, nu sunt confirmate. Acest vaccin despre care se discută că va veni în România, în ianuarie, februarie, de fapt este un vaccin aflat în fază de dezvoltare, Comisia Europeană finanţează dezvoltarea lor, iar dacă vor fi aprobate, atunci fiecare ţară membră a UE va primi o cotă parte, proporţională cu populaţia pe care o are”, a mai precizat Rafila.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat joi 1.365 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, bilanţul îmbolnăvirilor ajungând la 91.256. 44 de persoane au decedat în ultimele 24 de ore, numărul total al deceselor fiind 3.765. 503 pacienţi sunt internaţi la ATI.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.