Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi despre litigiul cu Pfizer privind achiziţia de vaccinuri că s-a finalizat procedura de alegere a companiei care să reprezinte statul român la Bruxelles, în acest proces şi că Ministerul Sănătăţii este pregătit să ofere întreaga informare şi documentele care sunt necesare firmei de avocatură ca să reprezinte România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Guvernul României a aprobat ca Ministerul Finanţelor să reprezinte statul român în acest litigiu commercial şi în alte litigii. Din câte ştiu, s-a finalizat procedura de alegere de selecţie a companiei care să reprezinte statul român la Bruxelles, în acest proces, aşa că suntem pe drumul cel bun. Important este ca lucrurile astea să se întâmple cât mai rapid, având în vedere că în 20 de februarie este prima înfăţişare”, a spus ministrul.

El a precizat că Ministerul Sănătăţii este pregătit să ofere întreaga informare şi documentele care sunt necesare firmei de avocatură ca să reprezinte România.

”Este un sumă foarte mare sper să avem succes, este o dorinţă a mea. Eu nici în momentul de faţă nu cunosc toate detaliile legate de contract, Comisia Europeană cu firmele furnizoare, dar firma care reprezintă România va avea acces la acest document pentru că el constituie cu siguranţă un element important în baza procesuală pentru litigiu care se va judeca”, a subliniat Rafila.

Ministrul a mai precizat că el nu a dat niciun fel de comandă la Pfizer.

”Este vorba de un angajament contractual al României care a fost asumat în mai 2021. Comanda (..) ne-a permis să vindem o parte din doze, dacă nu făceam acest lucru, suma era mai mare decât 550 de milioane de euro”, a explicat Rafila.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.