Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat luni că în această săptămână şi săptămâna viitoare vor plăti integral cele 10,3 milioane de lei care reprezintă plata investiţiilor pentru cele 143 de cereri de finanţare din PNRR, depuse până la sfârşitul anului trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Sănătăţii a fost întrebat luni despre situaţia plăţilor pentru medicii de familie care au făcut lucrări în cabinete, prin PNRR. ”Să nu facem generalizări, eu înţeleg că acum este o perioadă de efervescenţă, toată lumea are plângeri, reproşuri care se adresează Ministerului Sănătăţii, CNAS, Guvernului României dar vreau să fim foarte clari la chestiunea aceasta legată de PNRR. Există bani pentru finanţarea tuturor acestor contracte, numărul acestor contracte care au fost depuse şi semnate este de 2450. Până la data de 31 decembrie au fost solicitate rambursări pentru 143 de contracte, adică pentru 6 % din totalul contractelor încheiate, deci nu e vorba de o situaţie generală”, a spus ministrul Sănătăţii.

Rafila a precizat că ”plăţile din ultima lună au fost îngheţate, nu numai către medicii de familie, apropo de PNRR”.

”Avem banii disponibili şi pot să vă spun că în această săptămână şi săptămâna viitoare vom plăti integral, nici nu e vorba de o sumă mare, cele 10,3 milioane de lei care reprezintă plata investiţiilor pentru cele 143 de cereri de finanţare depuse până la sfârşitul anului”, a anunţat Alexandru Rafila, menţionând că această sitguaţie afectează într-adevăr 143 de persoane.

Ministrul a mai afirmat că în această săptămână vor face plăţile pentru că nu au avut instrumentul financiar.

”Banii au existat, dar România trebuie să se încadreze într-o limită de deficit bugetar, ea a fost în jur de 5,7% pentru că un deficit bugetar excesiv aducea România într-o situaţie foarte periculoasă din punct de vedere al echilibrului financiar şi nu cred că cineva îşi doreşte acest lucru”, a mai spus Rafila.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.