Peste 8,8 milioane de alegători au votat până la ora închiderii urnelor, prezenţa la nivel naţional fiind de 48,27%, cel mai mare procent înregistrându-se în judeţul Giurgiu, 62,99%, în timp ce în Bucureşti a fost cea mai mică prezenţă din ţară, de 33,09%. Gabriela Firea a câştigat alegerile pentru funcţia de primar general al Capitalei, cu 45,51% din voturi, fiind urmată de Nicuşor Dan - cu 27,5%, Cătălin Predoiu - 11,07% şi Robert Turcescu 6,32%, potrivit rezultatelor parţiale publicate de Biroul Electoral Central. PSD a câştigat toate sectoarele Capitalei, cu excepţia sectorului 1, unde învigătoare este Clotilde Armand, candidat al USB, potrivit rezultatelor parţiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

REZULTATE PARŢIALE ALEGERI LOCALE: Candidatul PSD Decebal Făgădău este noul primar al Constanţei

Candidatul PSD la Primăria Constanţa, Decebal Făgădău, susţine că este noul primar al Constanţei, având cu 7.000 de voturi în plus faţă de principalul său contracandidat, Virgil Chiţac (PNL), conform numărătorii paralale făcute de social-democraţi. PNL Constanţa spune însă că diferenţa nu este atât de mare şi că numărarea voturilor nu s-a încheiat.

REZULTATE PARŢIALE ALEGERI LOCALE: Liberalul Ion Lungu câştigă un nou mandat de primar al municipiului Suceava

Primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl (PSD), a câştigat un nou mandat, cu aproximativ 75 la sută din voturi, potrivit datelor centralizate de partide din aproximativ jumătate dintre secţiile de votare.

REZULTATE PARŢIALE ALEGERI LOCALE: Vasile Pavăl (PSD) a câştigat un nou mandat de primar al municipiului Vaslui, cu aproximativ 75% din voturi

Primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl (PSD), a câştigat un nou mandat, cu aproximativ 75 la sută din voturi, potrivit datelor centralizate de partide din aproximativ jumătate dintre secţiile de votare

REZULTATE PARŢIALE ALEGERI LOCALE: Ilie Bolojan, un nou mandat la Oradea cu peste 70% din voturi. În Bihor PNL are 46 de primării din 101

Liderul PNL Bihor, Ilie Bolojan, spune că a câştigat un nou mandat de primar al municipiului Oradea, iar la nivelul judeţului Bihor PNL va avea aproximativ 46 din cele 101 primării, rezultatele fiind încă parţiale deoarece în două localităţi se renumără voturile.

REZULTATE PARŢIALE ALEGERI LOCALE - Nicolae Robu - primar al Timişoarei cu 52,67% din voturi; George Scripcaru - primar la Braşov cu 52,52%

Nicolae Robu a obţinut 52, 67% din voturi profilându-se câştigător detaşat al alegerilor pentru Primăria Timişoarei, o situaţie similară înregistrându-se la Braşov, unde actualul primar ar putea fi reales, rezultatele parţiale transmise de BEC indicând că a obţinut 52,52% din voturi.

REZULTATE PARŢIALE ALEGERI LOCALE. BEC: Gabriela Firea - 45,51%, Nicuşor Dan - 27,5%, Cătălin Predoiu - 11,07%, Robert Turcescu 6,32% - rezultate parţiale

Gabriela Firea a câştigat alegerile pentru funcţia de primar general al Capitalei, cu 45,51% din voturi, fiind urmată de Nicuşor Dan - cu 27,5%, Cătălin Predoiu - 11,07% şi Robert Turcescu 6,32%, potrivit rezultatelor parţiale publicate de Biroul Electoral Central.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 - Olguţa Vasilescu câştigă un nou mandat de primar al Craiovei

Lia Olguţa Vasilescu, acuzată de fapte de corupţie, a câştigat un nou mandat de primar al Craiovei, ea declarând, după închiderea urnelor, că duminică a fost dat un vot pro-persoană, şi nu împotriva unei persoane. Imediat după ora 21.00, social-democraţii doljeni au început numărătoarea paralelă.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016Cherecheş câştigă un nou mandat la Primăria Baia Mare, deşi este în arest

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, aflat în arest din 27 aprilie şi trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată, susţine că a câştigat un nou mandat, transmiţându-le băimărenilor un mesaj în care le mulţumeşte "din toată fiinţa" sa. El le mai spune acestora că va fi "mai mult decât un primar": "Voi fi fratele vostru, copilul vostru, nepotul vostru!".

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 - Gheorghe Falcă a câştigat al patrulea mandat de primar al Aradului

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a câştigat cel de-al patrulea mandat, datele centralizate de PNL, în cadrul numărătorii paralele, din jumătate din secţiile de votare indicând că a obţinut circa 40 la sută din voturi, dublu faţă de principalul său contracandidat, Sebastian Bulumac.

Potrivit unor surse din PNL Arad, partid care centralizează telefonic voturile de la secţiile de votare, în cadrul numărătorii paralele, jumătate din voturile exprimate în cele 115 secţii de votare au fost numărate, iar Gheorghe Falcă ar fi câştigat al patrulea mandat consecutiv de primar.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 - Candidatul PSD Constantin Toma a câştigat funcţia de primar al municipiului Buzău

Candidatul PSD Constantin Toma a câştigat funcţia de primar al municipiului Buzău, arată rezultatele numărătorii paralele făcute de această formaţiune.

Potrivit liderului PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu, omul de afaceri Constantin Toma este viitorul primar al municipiului reşedinţă de judeţ.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 - Mircia Gutău, condamnat definitiv de două ori pentru corupţie, dar şi partidul său câştigă alegerile la Râmnicu Vâlcea

Fostul primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, condamnat definitiv de două ori pentru corupţie, a fost reales primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, conform numărătorii paralele făcute de PER, partidul sub sigla căruia Gutău a candidat la acest scrutin.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 - George Scripcaru a câştigat al patrulea mandat de primar la Braşov - surse PNL

Primarul în funcţie George Scripcaru, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită şi abuz în serviciu, a câştigat un al patrulea mandat de primar la Braşov. Surse din PNL, partid care face numărătoare paralelă la Braşov, au declarat că Scripcaru a obţinut 50% din voturile valabil exprimate.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE EXIT-POLL IRES: PSD câştigă cinci sectoare ale Capitalei. La sectorul 1, învingătoare este dată Clotilde Armand (USB). Emil Boc, reconfirmat la Cluj

PSD a câştigat toate sectoarele Capitalei, cu excepţia sectorului 1, unde învigătoare este Clotilde Armand, candidat al USB, potrivit unui exit-poll realizat de către IRES.

Potrivit datelor centralizate de către IRES până la ora 20, noul primar al sectorului 1 este Clotilde Armand (USB), cu 31,4% din voturi. Ceilalţi câştigători din Capitală sunt: la sectorul 2, Mugur Toader (PSD)-35,7%; la sectorul 3, Robert Negoiţă (PSD)-60,3%; la sectorul 4, Daniel Băluţă (PSD)-38,4%; la sectorul 5, Daniel Florea (PSD)-35,4%; la sectorul 6, Gabriel Mutu (PSD)-37,4%.

Un sondaj exit-poll a fost realizat de către IRES la Cluj, în care câtigător este dat primarul în exerciţiu, Emil Boc (PNL), cu 69,1%.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE EXIT-POLL: Gabriela Firea, dată câştigătoare la Primăria Capitalei de toate sondajele. Pe locul 2 - Nicuşor Dan, pe locul 3 - Cătălin Predoiu

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, are peste 40 la sută din voturi, candidatul USB Nicuşor Dan se clasează pe locul al doilea, cu 29 la sută din voturi, în timp ce candidatul PNL Cătălin Predoiu are 13 din voturi, potrivit rezultatelor exit-poll-urilor.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE EXIT-POLL IRES Bucureşti: Firea  - 42% din voturi, Nicuşor Dan (USB) - 29,8%, Predoiu (PNL) - 13,3%

Gabriela Firea (PSD+UNPR) a câştigat alegerile pentru Primăria Capitalei, cu 42%din voturi, potrivit unui exit-poll realizat de către IRES, ea fiind urmată de Nicuşor Dan (USB)-29,8%şi Cătălin Predoiu (PNL)-13,3%.

Al patrulea clasat este Robert Turcescu (PMP)-6,1% şi de către Daniel Barbu (ALDE) -3,9%.

Rezultatele ţin seama de datele obţinute până la ora 20.00.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE EXIT-POLL SOCIOPOL Bucureşti: Gabriela Firea - 41% din voturi, Nicuşor Dan - 29%

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, câştigă alegerile cu 41% din voturi, urmată de candidatul USB Nicuşor Dan, care a obţinut 29% din voturi, arată exit-poll-ul realizat de Sociopol, potrivit Antena 3.

Potrivit sursei citate, locul al treilea la alegerile pentru Primăria Capitalei a fost ocupat de către Cătălin Predoiu (PNL), care a obţinut 14% din voturi, în timp ce pe locul al patrulea s-a clasat Robert Turcescu (PMP), cu 6% din voturile electoratului.

Locul al cincilea a fost ocupat de către Daniel Barbu (ALDE), cu 4%.

La alegerile pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti, PSD-UNPR a obţinut 38% din voturi, urmată de PNL - 19%, USB - 19% şi ALDE - 4%.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE EXIT-POLL CURS-AVANGARDE Bucureşti: Firea - 42,48%, Nicuşor Dan - 29, 89, Cătălin Predoiu - 12,30

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, câştigă alegerile locale cu 42,48% din voturi, urmată de candidatul USB, Nicuşor Dan, care a obţinut 29,82% din voturi, în timp ce candidatul PNL, Cătălin Predoiu, a obţinut 12,4 % din voturile bucureştenilor, arată exit-poll-ul realizat de CURS-Avangarde, potrivit TVR.

Rezultatele exit-poll la Primăria Capitalei, realizat de CURS- Avangarde, sunt: Gabriela Firea - PSD+UNPR - 42,48%, Nicuşor Dan – USB - 29,82%, Cătălin Predoiu – PNL  -12,03%, urmaţi de candidatul PMP, Robert Turcescu -  6,86 % şi Daniel Barbu – ALDE, cu 4,19 %.

ALEGERI LOCALE 2016. BEC: Prezenţa la urne la ora 19.00 - 42,97%; Giurgiu - 55%, Bucureşti - 27,66%

Peste 7,8 milioane de alegători au votat până la ora 19.00, prezenţa la nivel naţional fiind de 42,97%, cel mai mare procent fiind înregistrat în judeţul Giurgiu, 55%, în timp ce în Bucureşti este cea mai mică prezenţă din ţară, de 27,66%.

ALEGERI LOCALE 2016. INCIDENTE LA VOT UPDATE 18:45 - MAI: Numărul incidentelor electorale raportate până la 18.30 este la jumătate faţă de alegerile din 2012

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunţă că au fost înregistrate 494 de sesizări cu privire la eventuale ilegalităţi în timpul alegerilor, numărul acestora fiind la jumătate faţă de scrutinul din 2012, când au fost înregistrate 982 de sesizări privind infracţiuni sau contravenţii legate de procesul electoral.

ALEGERI LOCALE 2016. BEC: Prezenţa la vot la ora 18:00: 39,3%; Olt - 50%, Bucureşti - 24,7%

Peste 7,2 milioane de alegători au votat până la ora 18.00, prezenţa la nivel naţional fiind de 39,3%, cel mai mare procent fiind înregistrat în judeţul Olt, 50%, în timp ce în Bucureşti este cea mai mică prezenţă din ţară, de 24,7%.

ALEGERI LOCALE 2016. INCIDENTE LA VOT UPDATE 17:40 - Preşedintele şi locţiitorul secţiei de votare din Ovidiu unde trei alegători au primit mai multe buletine de vot, înlocuiţi

Preşedintele şi locţiitorul secţiei de votare din localitatea Ovidiu, judeţul Constanţa, care au înmânat din greşeală mai multe buletine de vot pentru funcţia de primar către trei alegători au fost înlocuiţi, pe motiv de incompatibilitate.

ALEGERI LOCALE 2016. BEC: Prezenţa la urne la ora 17.00 - 35,37%; Olt - 45,21%, Bucureşti - 22,2%

Peste 6,4 milioane de alegători au votat până la ora 17.00, prezenţa la nivel naţional fiind de 35,37%, cel mai mare procent fiind înregistrat în judeţul Olt, 45,21%, în timp ce în Bucureşti este cea mai mică prezenţă din ţară, de 22,2%.

ALEGERI LOCALE 2016. BEC: Prezenţa la vot în Bucureşti, la ora 17.00 – 22,2%; cei mai mulţi votanţi, în Sectorul 1 – 24,63%, cei mai puţini, în Sectorul 5 – 20,22%

Prezenţa la vot în Bucureşti până la ora 17.00 a fost de 22,2%, respectiv aproape 400.000 de alegători, cele mai multe persoane care s-au prezentat la urne fiind din Sectorul 1 – 24,63%, iar cele mai puţine, din Sectorul 5 – 20,22%. La alegerile locale din 2012, până la ora 17.00 s-au prezentat la vot 28,99% dintre alegători.

ALEGERI LOCALE 2016. INCIDENTE LA VOT. UPDATE 16:12 - Olt: Doi candidaţi şi un membru al unei secţii de votare din comuna Redea, cercetaţi întrucât aveau pixuri cu cameră

Doi candidaţi la Consiliul Local din comuna Redea, judeţul Olt, şi un membru al unei secţii de votare din aceeaşi localitate sunt cercetaţi de poliţişti după ce au fost prinşi având mai multe pixuri cu cameră.

ALEGERI LOCALE 2016. BEC: Prezenţa la urne la ora 16.00 - 31,73%; Giurgiu - 40,65%, Bucureşti - 20,15%

Peste 5,8 milioane de alegători au votat până la ora 16.00, prezenţa la nivel naţional fiind de 31,73%, cel mai mare procent fiind înregistrat în judeţul Giurgiu, 40,65%, în timp ce în Bucureşti este cea mai mică prezenţă din ţară, de 20,15%.

ALEGERI LOCALE 2016. BEC: Prezenţa la urne la ora 15.00 - 28,27%; Giurgiu - 36,74%, Bucureşti - 18,24%

Peste 5,1 milioane de alegători au votat până la ora 15.00, prezenţa la nivel naţional fiind de 28,27%, cel mai mare procent fiind înregistrat în judeţul Giurgiu, 36,74%, în timp ce în Bucureşti este cea mai mică prezenţă din ţară, de 18,24%.

ALEGERI LOCALE 2016. BEC: Prezenţa la vot în Bucureşti, la ora 14.00 - 16,15%; cei mai mulţi votanţi, în Sectorul 1 - 18,12%, cei mai puţini, în Sectorul 5 - 14,51%

Prezenţa la vot în Bucureşti până la ora 14.00 a fost de 16,15%, respectiv peste 280.000 de alegători, cele mai multe persoane care s-au prezentat la urne fiind din Sectorul 1 - 18,12%, iar cele mai puţine, din Sectorul 5 – 14,51%. La alegerile locale din 2012, până la ora 14.00 s-au prezentat la vot 21,99% dintre alegători.

 

ALEGERI LOCALE 2016. BEC: Prezenţa la urne la jumătatea zilei de vot - 24,84%; Teleorman - 32,77%, Bucureşti - 16,15%

Peste 4,5 milioane de alegători au votat până la jumătatea zilei de vot, prezenţa la nivel naţional fiind de 24,84%, cel mai mare procent fiind înregistrat în judeţul Teleorman, 32,77%, în timp ce în Bucureşti este cea mai mică prezenţă din ţară, de 16,15%.

ALEGERI LOCALE 2016. INCIDENTE LA VOT. UPDATE 13.19 - MAI: 120 de sesizări privind posibile contravenţii sau infracţiuni la alegeri. Amenzi de 11.000 lei şi cercetări pentru 10 posibile infracţiuni

Alegerile locale s-au desfăşurat fără înregistrarea unor situaţii deosebite până la ora 12.30, fiind făcute 120 de sesizări cu privire la săvârşirea unor posibile contravenţii sau infracţiuni şi, deşi 20 la sută nu au fost confirmate, au fost aplicate amenzi în valoare de 11.000 de lei, nouă avertismente scrise şi se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea a 10 posibile infracţiuni, a declarat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

ALEGERI LOCALE 2016. BEC: Prezenţa la urne până la ora 13.00 - 20,98%; Teleorman - 28,96%, Bucureşti - 13,47%

Peste 3.800.000 de alegători au votat până la ora 13.00, prezenţa la nivel naţional fiind de 20,98%, cel mai mare procent fiind înregistrat în judeţul Teleorman, 28,96%, în timp ce în Bucureşti este cea mai mică prezenţă din ţară, de 13,47%.

ALEGERI LOCALE 2016. INCIDENTE LA VOT. UPDATE 12:05Un bărbat care a făcut scandal în faţa BEC, încătuşat şi dus la Secţia 10 de Poliţie

Un bărbat care a făcut scandal în fata Biroului Electoral Central (BEC) a fost încătuşat de poliţişti şi dus la Secţia 10 de Poliţie, unde a fost solicitată şi o ambulanţă pentru a fi dus la un spital.

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Bogdan Ghebaur, poliţiştii care patrulau în zona Biroului Electoral Central au văzut un bărbat care tulbura liniştea publică, iar pentru că acesta era agitat, l-au încătuşat şi l-au dus la Secţia 10 de Poliţie.

ALEGERI LOCALE 2016. BEC: Prezenţa la urne până la ora 12.00 - 16,39%; Teleorman - 24,63%, Bucureşti - 10,30%

Peste 3.000.000 de alegători au votat până la ora 12.00, prezenţa la nivel naţional fiind de 16,39%, cel mai mare procent fiind înregistrat în judeţul Teleorman, 24,63%, în timp ce în Bucureşti este cea mai mică prezenţă din ţară, de 10,30%.

ALEGERI LOCALE 2016. INCIDENTE LA VOTUPDATE 11:36 - Procesul electoral în comuna buzoiană Verneşti a fost reluat după patru ore; câteva zeci de localnici stau la coadă ca să voteze

Procesul electoral în localitatea buzoiană Verneşti, suspendat întrucât buletinele de vot au fost tipărite greşit,a fost reluat în jurul orei 11.00, după aproape patru ore, în prezent câteva zeci de persoane stând la coadă pentru a-şi exercita dreptul la vot.

Prefectul judeţului Buzău, George Sava, a declarat, pentru News.ro, că procesul electoral în localitatea Verneşti a fost reluat după ce o parte din buletinele de vot au fost retipărite.

”Au fost aduse o parte din buletinele de vot, astfel încât să se permită reluarea votului şi o altă maşină cu restul buletinelor de vot este deja la încărcat”, a spus Sava, precizând că în prezent nu mai sunt probleme.

ALEGERI LOCALE 2016. BEC: Prezenţa la urne până la ora 11.00 - 12,04%; Teleorman - 19,25%, Bucureşti - 7,29%

Peste 2.200.000 de alegători au votat până la ora 11.00, prezenţa la nivel naţional fiind de 12,04%, cel mai mare procent fiind înregistrat în judeţul Teleorman, 19,25%, în timp ce în Bucureşti este cea mai mică prezenţă din ţară, de 7,29%.

ALEGERI LOCALE 2016. INCIDENTE LA VOT. UPDATE 10:27 - Dosar penal pentru preşedintele unei secţii de votare din Medgidia, care a luat acasă ştampila de control

Preşedintele secţiei de votare 252 din Medgidia, judeţul Constanţa, a plecat sâmbătă acasă cu ştampila de control şi a adus-o duminică, pe numele acestuia fiind deschis un dosar penal, potrivit reprezentanţilor Ministerului Afacerilor Interne.

Un membru al biroului electoral a sesizat Poliţia Medgidia despre acest incident.

Preşedintele secţiei de votare a adus duminică ştampila de control, dar acesta va fi cercetat penal. 

ALEGERI LOCALE 2016. BEC: Prezenţa la vot în Bucureşti, la ora 10.00 – 4,49%; cei mai mulţi votanţi, în Sectorul 6 - 4,77%, cei mai puţini, în Sectorul 5 - 4,13%

Până la ora 10.00, în Capitală au votat 80.279 de persoane, respectiv 4,49% dintre cele aproape 1,8 milioane aflate pe listele electorale pentru acest scrutin.

 

ALEGERI LOCALE 2016. BEC: Prezenţa la urne până la ora 10.00 - 7,86%; Teleorman - 13,43%, Bucureşti - 4,41%

Peste 1.440.000 de alegători au votat în primele trei ore de la deschiderea urnelor, prezenţa la nivel naţional fiind de 7,86%, cel mai mare procent fiind înregistrat în judeţul Teleorman, 13,43%, în timp ce în Bucureşti este cea mai mică prezenţă din ţară, de 4,49%.

ALEGERI LOCALE 2016. BEC: Prezenţa la urne până la ora 9.00 - 4,29%; Teleorman - 7,8%, Bucureşti - 2,3%

Aproape 800.000 de alegători au votat în primele două ore de la deschiderea urnelor, prezenţa la nivel naţional fiind de 4,29%, cel mai mare procent fiind înregistrat în judeţul Teleorman, 7,80%, în timp ce în Bucureşti este cea mai mică prezenţă din ţară, de 2,30%.

ALEGERI LOCALE 2016. INCIDENTE LA VOT. UPDATE 08:00 - Votul a fost suspendat în comuna buzoiană Verneşti, în condiţiile în care buletinele de vot au fost tipărite greşit

Buletinele de vot pentru alegerea primarului au mai multe pagini, respectiv pe prima pagină sunt nume ale candidaţilor la Primărie, iar pe filele următoare sunt numele celor care candidează pentru funcţiile de consilieri locali, deşi acestea ar fi trebuit să fie tipărite separat.

Prefectul Sava a anunţat că procesul de votare va fi suspendat până cel puţin la ora 9.00, timp în care se încearcă tipărirea unor noi buletine de vot la o tipografie locală.

ALEGERI LOCALE 2016. BEC: Prezenţa la urne la ora 08:00 - 1,82%; Teleorman - 3,25%, Bucureşti - 0,88% 

Peste 334.000 de alegători au votat în primă oră de la deschiderea urnelor, prezenţa la nivel naţional fiind de 1,82%, cel mai mare procent fiind înregistrat în judeţul Teleorman, 3,25%, în timp ce în Bucureşti este cea mai mică prezenţă din ţară, de sub 1%.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.