Râul Sebeş a fost poluat în zona Alba Iulia cu ape uzate şi substanţe organice provenite de la o companie de procesare a cărnii, incidentul survenind în urma unei defecţiuni la staţia de epurare a societăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful Gărzii de Mediu Alba, Dorin Zdrânc, a declarat, marţi, pentru News.ro, că râul Sebeş a fost poluat în zona Alba Iulia cu ape uzate, nămol şi substanţe organice provenite de la o companie de procesare a cărnii, cazul fiind cercetat de comisarii de mediu şi de specialiştii Sistemului de Gospodărire a Apelor Alba. 

Dorin Zdrânc a precizat că poluarea s-a produs în urma unei defecţiuni la staţia de epurare a societăţii care a dus la deversarea în apele râului a unei cantităţi de apă uzată cu nămol, resturi de grăsimi şi susbstanţe organice.

Potrivit sursei citate, cel mai probabil unitatea de procesare urmează să fie sancţionată după ce echipa de specialişti va evalua impactul asupra mediului şi gravitatea poluării. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.