Autoriatea Electorală Permanentă (AEP) a transmis, vineri, că 117 cetăţeni români au solicitat adeverinţe pentru a putea participa la alegerile locale din Italia, Spania şi Marea Britanie. 114 dintre aceştia vor candida în Italia, iar majoritatea sunt femei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit AEP, 117 cetăţeni români - dintre care 114 rezidenţi în Italia, doi în Spania şi unul în Marea Britanie - au solicitat şi au primit adeverinţele necesare pentru a-şi putea înscrie candidatura la alegerile locale din aceste ţări. 

”Adeverinţele eliberate de AEP atestă faptul că, potrivit evidenţelor autorităţilor române, solicitanţii nu au nicio interdicţie în ceea ce priveşte exercitarea drepturilor electorale şi nici nu se află sub incidenţa unei hotărâri judecătoreşti definitive prin care să fi fost condamnaţi la pierderea drepturilor electorale”, a transmis AEP.

Sursa citată a precizat că, dintre cei 117 potenţiali candidaţi români la alegerile locale din cele trei ţări menţionate, 84 sunt femei (72%)  şi 33 sunt bărbaţi (28%), media de vârstă a acestora fiind de 38 de ani.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.