În prima etapă a repartizării computerizate, dintre cei aproape 120.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a care au completat fişe de înscriere la liceu au fost repartizaţi 99,2 la sută, mai mult de jumătate dintre ei alegând filiera teoretică, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal arată că dintre cei 119.578 de elevi care au completat fişe de înscriere, au fost repartizaţi 118.661 (99,2 la sută) de elevi, conform uneia dintre opţiunile exprimate.

Datele centralizate de MENCS relevă că 70.692 dintre elevi (51,48 la sută) au ales filiera teoretică, iar 47.969 de elevi au optat pentru filiera tehnologică.

Numărul total de opţiuni selectate de către candidaţi a fost de 1.792.870, ceea ce conduce la o medie de 15 opţiuni/elev

971 de elevi nu au putut fi repartizaţi, deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal. Aceştia vor intra în a doua etapă a repartizării, programată în data de 28 iulie, precizează MENCS.

Rezultatele primei repartizări computerizate în învăţământul liceal au fost publicate, marţi, pe site-ul http://admitere.edu.ro.

În etapele premergătoare repartizării computerizate, au fost admişi în învăţământul liceal de stat, potrivit reglementărilor în vigoare, 17.699 de elevi în învăţământul profesional, 11.923 de elevi la specializări vocaţionale (dintre care 479 de elevi în învăţământul militar), 1.571 de elevi pe locurile speciale rezervate candidaţilor romi şi 660 de elevi în învăţământul special, potrivit datelor MENCS.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.