Reprezentanţii Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) au anunţat că pelicanii creţi sunt deja pe cuiburi pe Insula Ceaplace din Delta Dunării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“În luna ianuarie, inspectorii şi agenţii ecologi ai Biroului Monitoring, Districte Zone Protejate din cadrul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării au transportat şi aşezat legături suplimentare de stuf în spaţiile de cuibărit ale coloniei de pelicani creţi din Zona Strict Protejată Insula Ceaplace”, au transmis reprezentanţii ARBDD.

Ei au adăugat că zilele trecute, în cursul unei acţiuni de control în zonă au putut fi observate, în total, 186 de cuiburi construite având perechi la clocit. În prezent, zona Lacului Vătafu are 35 de cuiburi, zona Lacului Argintiu are 47 de cuiburi, iar pe insula Ceaplace sunt 104 cuiburi.

“Dincolo de protecţia naturală oferită de faptul că aceste cuiburi sunt construite pe insule înconjurate de ape, toate sunt incluse în zone cu statut legal de strictă protecţie, constant monitorizate de personalul din cadrul Biroului Monitoring, Districte Zone Protejate al Rezervaţiei, iar viitoarea generaţie de pelicani creţi are astfel şanse suplimentare de supravieţuire”, a mai transmis sursa citată.

Specialiştii Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării anunţaseră la sfârşitul lunii ianuarie, că era în desfăşurare pregătirea zonei de cuibărit a coloniei de pelicani creţi de pe Insula Ceaplace din Delta Dunării deoarece aceste păsări urmau să revină în zonă în perioada următoare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.