Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile anunţă joi primul caz confirmat de gripă cu virus gripal din aces sezon. Numărul total de infecţii acute, precum şi numărul total al cazurilor de gripă clinică din ultima săptămână, cu aproximativ 50% mai mici decât în perioada similară a anului trecut, dar în creştere faţă de săptămâna precedentă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”A fost înregistrat un caz confirmat de gripă cu virus gripal, tip A, subtip H1”, a anunţat CNSCBT, acesta fiind primul caz din actualul zezon, în condiţiile în care raportările anterioare menţionau explicit că nu s-au inregistrat cazuri confirmate de gripă.
 La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 51.730, cu 44% mai mic comparativ cu cel înregistrat în  aceeaşi săptămână a sezonului precedent (92.414) şi cu 8.6% mai mare comparativ cu  cel din săptămâna anterioară (47.636). 
În săptămâna 19.10.2020-25.10.2020 au fost raportate la nivel naţional 12 cazuri  de gripă clinică comparativ cu 21 cazuri înregistrate în S 43/2019. 
 
 Până la data de 25.10.2020 au fost vaccinate antigripal 323.098 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii. 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.