Scandalul stârnit de absenţa lui Lionel Messi de la un meci amical în Hong Kong s-a extins în China continentală, unii acuzându-l că încearcă să înjosească Beijingul. Argentinianul şi echipa sa, Inter Miami, au stârnit furia fanilor atunci când Messi a rămas pe bancă în timpul meciului împotriva unei echipe din Hong Kong, duminică, invocând o accidentare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fanii, dintre care unii plătiseră peste 4.800 de dolari din Hong Kong (500 de dolari) pentru a-l vedea pe fostul star de la PSG, au scandat "Banii înapoi", au ridicat pumnii cu degetul mare în jos şi l-au huiduit pe coproprietarul echipei, David Beckham, când acesta a încercat să mulţumească mulţimii.

Dar când a fost văzut jucând 30 de minute dintr-un meci amical în Japonia miercuri, indignarea chinezilor s-a dublat. Influentul ziar Global Times a sugerat că forţele străine au conspirat pentru a afecta reputaţia Hong Kong-ului. "O teorie este că acţiunile (lui Messi) au fost motivate politic, în măsura în care Hong Kong a dorit să stimuleze economia prin acest eveniment şi că forţele externe au dorit în mod deliberat să umilească Hong Kong-ul prin acest incident", a notat publicaţia naţionalistă. Această ipoteză nu poate fi exclusă".

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Cei din Hong Kong îi urăsc pe Messi, pe Inter Miami şi pe mâna întunecată din spatele lor, pentru palma deliberată şi calculată pe care au aplicat-o în faţa Hong Kong-ului".

Guvernul din Hong Kong a cerut explicaţii organizatorilor meciului, care au solicitat finanţare publică, afirmând că a fost asigurat în repetate rânduri că Messi va juca. Jucătorul argentinian a deplâns " ghinionul" de a nu putea juca, sperând să poată reveni. Dar consilierul principal al guvernului din Hong Kong, Regina Ip, a declarat pentru reţeaua de socializare X că Lionel Messi nu ar trebui "să i se permită niciodată să se întoarcă".

În China continentală, absenţa lui Messi de pe teren a fost în fruntea conversaţiilor pe platforma digitală Weibo toată săptămâna. Un mesaj al fotbalistului în care îşi exprima regretele a fost inundat de comentarii şi meme-uri batjocoritoare. Unii l-au portretizat pe Messi ca pe un soldat imperial japonez, cu referire la presupusa sa preferinţă pentru Japonia în detrimentul Chinei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.