Ministrul Apărării Naţionale Angel Tîlvăr a participat, marţi şi miercuri, la Reuniunea informală a miniştrilor apărării din statele membre ale UE, la Bruxelles, Belgia, ţară care deţine preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene. El a evidenţiat, la această reniune angajamentul ferm al României în susţinerea Ucrainei atât timp cât va fi necesar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am evidenţiat, astăzi, la Reuniunea informală a miniştrilor apărării din statele membre ale UE, la Bruxelles, angajamentul ferm al României în susţinerea Ucrainei atât timp cât va fi necesar. Totodată, m-am bucurat să văd că Centrul European de Instruire F-16 de la Feteşti şi iniţiativa de contracarare a minelor din Marea Neagră îşi găsesc locul în arhitectura de securitate europeană şi a NATO. În acelaşi timp, vom continua să fim parte din EUMAM, un format de sprijin pentru Ucraina şi care şi-a dovedit eficacitatea”, a scris Angel Tîlvăr, miercuri pe Facebook.
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
 
El a adăugat că a pledat, la reuniune, pentru dezvoltarea Bazei industriale tehnologice şi de apărare europene într-o manieră echilibrată geografic şi am subliniat importanţa dezvoltării unor noi linii de producţie în Europa de Est.
 
„În ceea ce priveşte achiziţiile în comun la nivelul UE, de la industria europeană de apărare, putem susţine că este un proiect împărtăşit de către statele europene. Opţiunea de a achiziţiona echipament şi din afara spaţiului european, în funcţie de cerinţele operaţionale, nu trebuie însă exclusă. Obiectivul nostru principal rămâne indiscutabil dezvoltarea industriei de profil din România. Din acest punct de vedere, MApN va rămâne în continuare, în calitate de beneficiar, în relaţie strânsă cu Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului”, a completat Tîlvăr.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.