Jucătorul britanic de tenis Andy Murray a anunţat vineri că îşi încheie colaborarea cu antrenorul său, fostul campion cehoslovac Ivan Lendl. Este pentru a treia oară când cei doi colaborează şi se despart.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Andy Murray (36 de ani, locul 42 ATP) a ales să se despartă de antrenorul Ivan Lendl după un sezon sub aşteptări. Murray, care s-a confruntat cu probleme serioase la şold, reîncepuse colaborarea cu Ivan Lendl în luna martie a anului 2022 şi a reuşit să revină în top 50. „Ivan a fost alături de mine în cele mai mari momente ale carierei mele şi nu-i pot mulţumi suficient pentru tot ce m-a ajutat să realizez. Este o personalitate unică, un om care ştie ce este nevoie pentru a câştiga şi am învăţat multe de la el de-a lungul anilor”, a spus Murray.

Ivan Lendl, legendă a tenisului mondial, născut în Cehoslovacia, dar cetăţean american din 1992, l-a antrenat pe Andy Murray de trei ori, în perioadele 2013-2014, 2016-2017 şi 2022-2023. Toate cele trei titluri de Mare Şlem câştigate de Murray au fost obţinute sub conducerea lui Lendl.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Ca şi în cazul despărţitii de Alexander Zverev, în august 2018, se pare că despărţirea dintre Murray şi Lendl are la bază şi reticenţa antrenorului de a călători departe de Statele Unite.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.