Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu i-a vizitat sâmbătă pe infanteriştii israelieni aflaţi în apropierea Fâşiei Gaza, a anunţat biroul său, iar o înregistrare video care însoţeşte comunicatul îl arată pe acesta spunându-le: "Sunteţi pregătiţi pentru următoarea etapă? Următoarea etapă se apropie", relatează Reuters şi Times of Israel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul nu a dat detalii în înregistrarea video, care îi arată pe infanterişti dând din cap afirmativ ca răspuns la întrebarea sa.

Premierul Benjamin Netanyahu a vizitat sâmbătă kibbutz-urile Be'eri şi Kfar Azza de la graniţa cu Gaza, două dintre cele mai afectate comunităţi de atacul sângeros al Hamas de săptămâna trecută.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Comunicatul scurt al biroului său, difuzat după plecarea premierului din regiune, spune că Netanyahu "a mers printre ruinele caselor unde au avut loc masacrele teribile".

Premierul a stat de vorbă cu ofiţerii aflaţi în prezent acolo, inclusiv cu şeful batalionului de paraşutişti.

Această vizită a fost prima pe care Netanyahu a efectuat-o la faţa locului, la mai bine de o săptămână de la masacrele în urma cărora peste 1.300 de israelieni au fost ucişi, majoritatea civili, în timp ce valuri de terorişti Hamas au pătruns în Israel peste graniţă.

Netanyahu a fost din ce în ce mai criticat pentru că nu a venit la faţa locului, nu a participat la înmormântări şi nu a vizitat răniţii, menţionează Times of Israel.

CITEȘTE ȘI UPDATE - Protest în faţa Ministerului Apărării din Israel. Manifestanţii cer demisia lui Netanyahu

Vineri, premierul Benjamin Netanyahu declarase că represaliile pe care Israelul le-a întreprins în cursul săptămânii care a trecut de la atacul fără precedent al Hamas au fost "doar începutul", dar nu a dat detalii despre ce ar putea urma sau pentru cât timp.

"Ne lovim inamicii cu o forţă fără precedent", a spus Netanyahu într-o scurtă declaraţie care, în mod neobişnuit, a fost televizată după ce a început sabatul evreiesc. "Subliniez că acesta este doar începutul", a menţionat Netanyahu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.