Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat luni că PNL luptă pentru ca să protejeze oamenii şi mediul de afaceri şi investiţiile, să nu facem din sistemul fiscal un duşman al investiţiilor private şi a precizat că preşedintele partidului va anunţa ”liniile roşii” privind pachetul de măsuri fiscale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Finanţelor a declarat după şedinţa liberalilor că avem un jalon, 207, prin care trebuie să prezentăm o lege privind Codul Fiscal, care să asigure o creltere economică sustenabilă. Întrebat care va fi deficitul bugetar la finalul anului, Marcel Boloş a spus că s-a înregistrat un deficit de 2,3% în luna iunie, 2,44 în iulie şi vor închide luna august, estimat, la 2,7%.

”Dacă păstrăm actualul ritm de deficit bugetar pe care l-am avut în aceste luni, ne iese sub 5%”, a explicat Boloş. Despre nemulţumirile din PNL privind majorarea TVA-ului, Marcel Boloş a răspuns: ”Aşteptaţi liniile roşii pe care le va anunţa preşedintele partidului”.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”PNL luptă pentru ca să protejeze oamenii şi mediul de afaceri şi să protejeze investiţiile, să nu facem din sistemul fiscal un duşman al investiţiilor private”, a arătat Boloş.

El a menţionat că trebuie văzut ce alte măsuri de reformă fiscală mai cere Comisia Europeană. ”Oricum, PNL apără populaţia şi mediul de afaceri”, a completat el. Ministrul Finanţelor a ţinut să precizeze că deocamdată este o prezentare în primă etapă a planului de măsuri fiscale discutat cu Comisia Europeană şi discuţiile tehnice continuă, pentru impactul bugetar al măsurilor, astfel că este prematur să zică care va fi forma finală a acestui plan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.