Armata ucraineană a declarat marţi seara târziu că a distrus o formaţiune a forţelor ruseşti în Makiivka, localitate controlată de Moscova în regiunea Doneţk, în timp ce oficiali din partea Rusiei au anunţat că un civil a murit şi 36 au fost răniţi în atacurile Kievului, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ca urmare a tirurilor de precizie efectuate de unităţile Forţelor de Apărare, o altă formaţiune de terorişti ruşi din Makiivka, ocupată temporar, a încetat să mai existe", a declarat biroul de comunicare strategică al Forţelor Armate ale Ucrainei.

Într-un videoclip care însoţeşte declaraţia de pe Telegram, biroul de comunicare arătă ceea ce păreau a fi explozii într-o zonă slab consolidată.

Reprezentantul Rusiei instalat în partea regiunii ucrainene Doneţk controlată acum de Moscova, unde se află şi Makiivka, a declarat pe Telegram că un om a murit şi cel puţin 36 de persoane au fost rănite. Denis Puşilin spune că printre răniţi se numără un copil de aproape 3 ani şi un băiat de 7 ani. "Seara târziu, inamicul a lansat atacuri feroce asupra unor zone rezidenţiale şi a unui complex spitalicesc", a acuzat Puşilin pe canalul său de Telegram.

Ambele părţi neagă că vizează civili în războiul de 16 luni pe care Rusia îl duce împotriva Ucrainei.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

În ziua de Anul Nou, cel puţin 89 de soldaţi ruşi au fost ucişi într-un atac ucrainean asupra unor cartiere militare ruseşti din Makiivka.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.