Raiffeisen Bank România anunţă lansarea MoonShotX – un proiect unic pe piaţa locală, prin care susţine companiile cu cifră de afaceri între 5 milioane şi 50 de milioane de euro (Mid-Corporate) să-şi scaleze afacerea pe plan regional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”MoonShotX reprezintă un proiect strategic pentru Raiffeisen Bank România, prin care sprijinim companiile Mid-Corporate din România să atingă un nou nivel de dezvoltare şi să-şi extindă afacerile pe plan internaţional. Contribuim astfel activ la transformarea afacerilor din România în poveşti de succes la nivel regional şi, de ce nu, la nivel global”, consideră Cristian Sporiş, Vice-Preşedinte, Divizia Corporate şi Membru în Consiliul Director al Raiffeisen Bank România.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Proiectul, desfăşurat în parteneriat cu InnovX, sprijină companiile româneşti de tip Mid-Corporate în dezvoltarea de tehnologii avansate şi soluţii inovatoare pentru industria 4.0, vizând sectoare critice precum energie, agricultură, producţie, infrastructură, sănătate şi transporturi, asigurând competitivitatea şi eficienţa în contextul actual, cu posibilitatea extinderii regionale şi globale a soluţiilor validate.

MoonShotX se va desfăşura în perioada septembrie 2024 – iunie 2025 şi va include următoarele etape:

  • septembrie  2024: sesiuni de diagnoză a business-urilor selectate;
  • octombrie – noiembrie 2024: bootcamp-uri in-person şi online de accelerare executivă;
  • decembrie 2024: sesiuni de mentoring personalizat şi schimb de know-how;
  • februarie – mai 2025: evenimente regionale de scalare (în Croaţia, Cehia şi Ungaria);
  • iunie 2025 – sesiune de pitching în Statele Unite ale Americii, desfăşurată în cadrul conferinţei internaţionale “Select USA Conference”.

”Credem că MoonShotX va stabili un nou standard pentru inovaţie şi accelerare a afacerilor în regiune. Colaborarea cu Raiffeisen Bank România este o mărturie a angajamentului nostru de a oferi oportunităţi extraordinare de creştere şi inovaţie”, a declarat Diana Dumitrescu, CEO, InnovX.

Proiectul MoonShotX beneficiază şi de expertiza regională a Grupului Raiffeisen Bank. Pe lângă experţii Raiffeisen Bank, participanţii vor avea acces la o reţea extinsă de lideri din companii inovatoare precum Microsoft, UiPath, EY, DLA Piper.

Companiile interesate să se înscrie în program o pot face până pe 10 septembrie accesând acest link.

***

Despre Raiffeisen Bank România

Raiffeisen Bank, bancă universală de top, cu capitalizare şi lichiditate solide activează pe piaţa bancară din România deservind peste 2,2 milioane de clienţi, persoane fizice şi juridice.

De mai bine de 25 de ani, Raiffeisen Bank susţine mediul economic din România, oferind produse şi servicii financiare dezvoltate pentru a acoperi nevoile clienţilor. Având ca principiu fundamental responsabilitatea, contribuim la dezvoltarea societăţii prin finanţarea economiei reale şi sustenabile. Totodată, suntem implicaţi în comunitate, prin susţinerea a 5 piloni de dezvoltare: educaţie, ecologie urbană, sport ca stil de viaţă sănătos, inovaţie şi nu în ultimul rând, artă şi cultură.

Din 2023, Raiffeisen Bank propune o nouă abordare şi perspectivă asupra serviciilor bancare, prin lansarea “Banking 1:1", o modalitate interactivă de a simula configurarea  unui plan financiar pentru clienţii noştri, folosind aplicaţia Smart Finance, dezvoltată de echipa din România. www.raiffeisen.ro

Despre InnovX

InnovX este un accelerator care sprijină companiile prin tehnologie şi inovaţie. Cu un accent puternic pe creştere şi dezvoltare, InnovX susţine afacerile să atingă întregul lor potenţial şi să scaleze regional si internaţional. În 2024, InnovX a fost numit de către Financial Times, Statista şi Sifted, lider european în domeniul accelerării, câştigând premii prestigioase, inclusiv: Acceleratorul #1 din Europa de Est, Hubul #4 pentru Networking  #6 în Cele mai bune Birouri şi Spaţii de Laborator #11 din 125 de Acceleratoare în Europa. www.innovx.eu

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.