Armata rusă caută noi recruţi, după ce a suferit o serie de înfrângeri militare, iar Kremlinul se pregăteşte de o ofensivă în primăvară, iar în acest context toţi elevii din colegii ar urma să să ia parte la o pregătire militară obligatorie, începând din toamnă, estimează Ministerul britanic al Apărării în buletinul său informativ postat pe Twitter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această iniţiativă a fost anunţată în decembrie de către Ministerul rus al Ştiinţei şi Învăţământului Superior, însă la acea vreme se cunoşteau puţine detalii.

Potrivit spionajului britanic, acest curs - denumit ”Bazele securităţii persoanelor” - constă într-o ”formare cu puşti de asalt şi grenade de mână din seria AK, exerciţii militare şi de salvare şi utilizarea echipamentelor de protecţie individuală”.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Aceasta nu este prima oară când tinerii ruşi sunt obligaţi să se formeze în arta războiului şi purtării armei.

O formare de acest fel era obligatorie în şcolile ruseşti înainte de căderea Uniunii Sovietice.

Ea a continuat până la criza constituţională din 1993, care a condus, după zece zile de confruntări sângeroase, la înlocuirea Constitiuţiei sovietice din 1978.

În timp ce ucrainenii îşi multiplică cererile de livrări de armament din Occident, Rusia speră, astfel, să-i formeze pe viitorii cetăţeni ruşi.

Cu aproape o lună înainte de împlinirea unui an de război în Ucraina, Ministerul britanic al Apărării estimează că această iniţiativă ”evidenţiază atmosfera tot mai militarizată” a Kremlinului.

Ministerul rus al Ştiinţelor şi Învăţământului Superior a anunţat acelaşi program de ”bază a antrenamentului militar” în cazul studenţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.