Juriul care urmează să dea verdictul în cazul fotbalistului francez Benjamin Mendy, acuzat de şapte violuri în Regatul Unit, a reluat, luni, deliberările, după o pauză de o săptămână, fără să existe asigurări privind o decizie înainte de sfârşitul anului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După patru luni de audieri, juriul, format din opt bărbaţi şi patru femei, s-a retras pentru a delibera la 5 decembrie, dar discuţiile au fost întrerupte de mai multe ori din cauza cazurilor de Covid-19 şi apoi săptămâna trecută pentru o pauză planificată de mai mult timp.

Când audierea s-a reluat luni - la care Benjamin Mendy a sosit purtând o cămaşă albastră sub o haină închisă la culoare şi un pulover - un jurat a lipsit din cauza unei intervenţii chirurgicale urgente, dar judecătorul Steven Everett a indicat că deliberările vor continua. El a spus că, în lipsa unei decizii în această săptămână, deliberările vor fi reluate din 3 ianuarie.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Fundaşul francez în vârstă de 28 de ani, suspendat de mai bine de un an de Manchester City, este judecat de la începutul lunii august. Acuzat de şapte violuri, o tentativă de viol şi o agresiune sexuală, riscă închisoarea pe viaţă.

La audieri, acuzarea l-a prezentat pe Benjamin Mendy drept un „prădător” care a abuzat de victime „vulnerabile, îngrozite şi izolate”.

Fotbalistul a negat că ar fi fost „un pericol pentru femei”, susţinând că a întreţinut doar sex consensual. El este judecat alături de un alt bărbat, Louis Saha Matturie, acuzat de şase violuri şi trei agresiuni sexuale.

 

 



 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.