Senatorul american democrat Raphael Warnock a câştigat, marţi, în turul doi din Georgia, în urma unei confruntări dure cu republicanul Herschel Walker, extinzând majoritatea foarte subţire a partidului său, potrivit proiecţiilor Edison Research, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După numărarea a 94% din voturile aşteptate, Edison a estimat că Warnock a câştigat în turul al doilea.  

Victoria lui Warnock consolidează Georgia ca un stat care va juca cu siguranţă un rol important în alegerile prezidenţiale din 2024. Democraţii au câştigat acum trei curse pentru Senat în ultimii doi ani în fostul bastion republican, iar preşedintele democrat Joe Biden a câştigat acest stat în 2020. 

Înfrângerea lui Walker este, de asemenea, un eşec pentru Donald Trump, care încearcă să obţină nominalizarea republicană pentru a candida din nou la Casa Albă în 2024. Fostul preşedinte l-a sprijinit pe Walker şi pe zeci de alţi republicani de profil înalt în alegerile de la mijlocul mandatului din acest an, dar încheie cu un bilanţ mixt.  

Campania lui Walker a fost afectată de gafe repetate şi de afirmaţii ale unor foste iubite că el a plătit pentru avorturile lor, deşi a militat pentru ca această procedură să fie scoasă în afara legii. El a negat acuzaţiile. 

Warnock a evidenţiat aceste preocupări în apariţiile din campanie şi într-o avalanşă de reclame televizate care au făcut din această cursă cea mai scumpă din sezonul de la mijlocul mandatului 2022, cu peste 400 de milioane de dolari cheltuiţi. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.