Consiliul Judeţean Sălaj şi-a dat acordul pentru aprobarea principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii "Construire Centru Oncologic în Zalău". Investiţia se ridică la aproximativ 200 milioane lei şi este cu atât mai necesară cu cât numărul pacienţilor diagnosticaţi cu diferite forme de cancer este în creştere. În prezent, la Spitalul Judeţean Zalău se află în evidenţe aproximativ 6.800 de pacienţi oncologici, cu 400 mai mulţi decât în 2021.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Consiliului Judeţean Sălaj, noul centru oncologic ar urma să aibă 110 paturi.

”Consiliul Judeţean Sălaj intenţionează să construiască un centru oncologic modern, cu 110 paturi, în cadrul căruia persoanele diagnosticate cu cancer din întreaga regiune să poată beneficia de servicii medicale de înaltă performanţă. În şedinţa ordinară de marţi, 29 noiembrie, consilierii judeţeni au votat proiectul de hotărâre privind aprobarea principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii Construire Centru Oncologic în Zalău", transmite marţi, CJ Sălaj. 

Dinu Iancu-Sălăjanu, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, a precizat că numărul cazurilor de cancer din acest judeţ este în continuă creştere. 

"Numărul cazurilor de cancer este în continuă creştere, însă spaţiile disponibile astăzi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău fac imposibilă înfiinţarea de noi paturi şi, implicit, dezvoltarea Secţiei Oncologie. Ca urmare, cazurile complexe sunt transferate către alte spitale din ţară, întârziind posibilitatea luării măsurilor medicale de urgenţă. Odată cu crearea noului centru vom rezolva nu doar această problemă, ci şi pe cea a accesului la radioterapie - o metodă de tratament ce revoluţionează în lupta cu cancerul, dar care este disponibilă în foarte puţine spitale din ţară. Pacienţii sălăjeni vor fi scutiţi, astfel, de drumuri la Cluj-Napoca sau Oradea, iar presiunea existentă pe unităţile medicale din marile oraşe va fi redusă. În şedinţa ordinară de astăzi, odată cu aprobarea principalilor indicatori tehnico-economici pentru acest obiectiv de investiţii, am făcut un pas important către înfiinţarea centrului. Sperăm ca viitoarele ghiduri de finanţare europeană să ne permită implementarea acestui proiect", a punctat Dinu Iancu-Sălăjanu. 

Cu o suprafaţă totală de 1.260 mp, trei aripi şi şase niveluri, imobilul va fi ridicat în cartierul Dumbrava din Zalău, paralel cu corpul C3 al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău. 

Unitatea va include spaţii pentru oncologie medicală, specialităţi coneze zonei de oncologie, chimioterapie şi radioterapie, dotate cu tehnologie modernă şi aparatura de ultimă generaţie. 

Investiţia este estimată la circa 200 milioane de lei. 

Potrivit CJ Sălaj, în evidenţa Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău se află aproximativ 6.800 de pacienţi oncologici, cu 400 mai mulţi decât în 2021, anual fiind asigurate, în Ambulatoriul de specialitate, peste 12.000 de consultaţii. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.