Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a transmis luni, pe Twitter, după anunţul Cancelarului Germaniei, Olaf Scholz, privind susţinerea României pentru aderarea la Schengen, că eforturile politice şi diplomatice ale Românie vor continua pentru a sprijini atingerea acestui obiectiv extrem de important pentru cetăţenii români.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Veşti excelente! Pe baza îndeplinirii de către noi a criteriilor de aderare la Schengen, eforturile politice şi diplomatice ale Românie vor continua pentru a sprijini atingerea acestui obiectiv extrem de important pentru cetăţenii români!”, a scris ministrul de Externe în mesaj. 

Ministrul de Externe îi mulţumeşte omologului său german, Annalena Baerbock, ministrul afacerilor externe al Republicii Federale Germania.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Statele UE România, Croaţia şi Bulgaria ”îndeplinesc toate cerinţele tehnice pentru a deveni state membre cu drepturi depline” în Spaţiul Schengen, care nu necesită verificarea paşapoartelor pe teritoriului blocului comunicat, a declarat, luni, cancelarul german Olaf Scholz, relatează Reuters.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, pe Twitter, că salută anunţul făcut de Cancelarul Olaf Scholz cu privire la sprijinul Germaniei pentru aderarea la Schengen a României, un obiectiv strategic, şi a arătat că îi mulţumeşte pentru angajamentul său personal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.