Statele UE România, Croaţia şi Bulgaria ”îndeplinesc toate cerinţele tehnice pentru a deveni state membre cu drepturi depline” în Spaţiul Schengen, care nu necesită verificarea paşapoartelor pe teritoriului blocului comunitar, a declarat, luni, cancelarul german Olaf Scholz, relatează Reuters. Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, pe Twitter, că salută anunţul făcut de Cancelarul Olaf Scholz cu privire la sprijinul Germaniei pentru aderarea la Schengen a României, un obiectiv strategic, şi a arătat că îi mulţumeşte pentru angajamentul său personal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Klaus Iohannis: Salut anunţul făcut astăzi de Cancelarul Olaf Scholz cu privire la sprijinul Germaniei pentru aderarea la Schengen a României, un obiectiv strategic al ţării mele. Îi mulţumesc pentru angajamentul său personal!
CITEȘTE ȘI Ciolacu, reacţie la anunţul cancelarului german privind susţinerea aderării României la Schengen: Mă bucur mult că ajutorul vine de la unul dintre cei mai importanţi lideri de stânga ai Europei

”Croaţia, România şi Bulgaria îndeplinesc toate cerinţele tehnice în ceea ce priveşte calitatea de membru cu drepturi depline. Voi face demersuri pentru a-i vedea membri cu drepturi depline”, a declarat Scholz.

Cancelarul german a mai precizat că Spaţiul Schengen este ”una dintre cele mai mari realizări ale Uniunii Europene, iar noi ar trebui să o protejăm şi să o dezvoltăm”.

El a subliniat că trebuie ”eliminate decalajele” din cadrul Uniunii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.