Difuzarea tuturor posturilor de televiziune cu sediul în Rusia urmează să fie interzisă în Letonia - începând de miercuri -, anunţă luni autoritatea letonă de reglementare în domeniul audiovizualului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul naţional leton al presei electronice în masă (NEPLP) a interzis, după anexarea Peninsulei ucranene Crimeea, în 2014, mai multe posturi ruseşti mari de televiziune în această ţară baltică, inocând un ”belicism”, o propagandă agresivă împotriva Ucrainei şi cetăţenilor ucraineni, dar şi o ameninşare la adresa securităţii Letoniei.

Această nouă decizie vizează aproximativ 80 de posturi specializate sau de interes limitat din Rusia, disponibile în continuare în Letonia, în principal prin intermediul unor operatori de televiziune prin cablu sau Internet Protocol Television (IPTV).

”Am luat această decizie în urma unor amendamente recente la legea presei electronice în masă, care prevede ca posturile de televiziune sau radio înregstrate într-o ţară care ameninţă în mod agresiv integritatea teritorială şi independenţa altei ţări să nu fie autorizate să opereze în Letonia”, declară AFP preşedintele NEPLP Ivars Abolins.

Această hotărâre rămâne în vigoare până când Rusia încetează Războiul din Ucraina şi se retrage de pe teritoriul ucrainean - inclusiv din Crimeea.

NEPLP acordă totodată o licenţă de difuzare fostului post de televiziune al opoziţiei ruse Dojd, care şi-a încetat activitatea la Moscova, la începutul lui martie, şi al cărui personal s-a instalat în Letonia.

Dojd urmează să difuzeze în mod oficial în Letonia începând de la 9 iunie, precizează Ivars Abolins.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.