Numărul prizonierilor de război ucraineni din Republicile Populare Lugansk şi Doneţk este în prezent de aproximativ 8.000 şi este în creştere, a declarat, joi, ambasadorul Republicii Populare Lugansk în Rusia, Rodion Miroşnik, pentru Soloviev Live, relatează agenţia de presă rusă TASS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Există o mulţime de prizonieri de război (n.r. - ucraineni). Desigur, sunt mai mulţi pe teritoriul Republicii Populare Doneţk, dar şi noi avem o mulţime, iar în prezent, numărul total este în jur de 8.000. Sunt o mulţime, şi literalmente apar sute zilnic”, a declarat Rodion Miroşnik.

Potrivit diplomatului, numărul militarilor ucraineni prinşi şi ucişi în Donbas va creşte, deoarece comandanţii ucraineni desfăşoară unităţi de apărare teritorială din rândul populaţiei civile.

În prezent, există o avansare activă spre Sloviansk, Kramatorsk, a mai spus el, subliniind că numărul prizonierilor de război şi al celor ucişi va creşte, având în vedere că ”batalioanele de apărare teritorială sunt trimise în prima linie”.

Oficialul rus a mai explicat că soldaţii ucraineni ”nu sunt pregătiţi să poarte acest război”, fiind vorba despre civili cărora li s-au înmânat arme şi ”li s-a promis că îşi vor apăra loturile de pământ, vor apăra blocadele într-o zonă la aproximativ două mii de kilometri distanţă de linia frontului”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.