Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că discuţiile de pace cu Rusia - a patra întâlnire - vor continua marţi în Turcia, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe Facebook, el a spus că a fost informat că discuţiile au mers „destul de bine”. „Dar să vedem. Vor continua mâine”, a precizat Zelenski.

El a adăugat că forţele ucrainene au putut ajuta luni 3.806 de persoane să fugă din regiunile Luhansk şi Kiev.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Un convoi de 100 de tone de provizii era încă blocat în Berdiansk, a spus el, neputând să ajungă în oraşul-port asediat Mariupol.

El a adăugat că trupele ruse sunt „confuze” şi „nu se aşteptau la o asemenea rezistenţă” din partea Ucrainei.

„Ei fug de pe câmpul de luptă. Renunţă la echipamente”, a susţinut el.

„Luăm trofee şi le folosim pentru a proteja Ucraina. Astăzi, trupele ruse reprezintă, de fapt, unul dintre furnizorii de echipamente pentru armata noastră. Nu şi-au putut imagina un astfel de coşmar”.

Zelenski le-a mulţumit, de asemenea, civililor ruşi care au protestat şi au încercat să răspândească adevărul despre război, mulţumindu-i personal unei protestatare care a susţinut un mesaj împotriva războiului chiar în timpul ştirile de la Channel One, luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.