Filmul despre proiectul "Get Back" al formaţiei The Beatles, documentar regizat de Peter Jackson cu secvenţe de la filmările din 1970 pentru albumul "Let it Be", va avea premiera pe Disney Plus, în vacanţa de Ziua Recunoştinţei, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Datorită bogăţiei de imagini extraordinare pe care Jackson le-a analizat, pentru care a petrecut ultimii trei ani restaurând şi editând, "The Beatles: Get Back" va fi prezentat în trei episoade separate. Fiecare episod are aproximativ două ore, care vor fi difuzate în trei zile, 25, 26 şi 27 noiembrie, exclusiv pe Disney Plus. 

"Noul film va fi bazat pe 55 de ore de înregistrări video care nu au fost niciodată difuzate cu The Beatles în studio, realizate între 2 şi 31 ianuarie 1969. Aceste sesiuni de înregistrări de studio au dus la realizarea albumului «Let it Be», premiat cu Grammy, cu melodia premiată cu Oscar. Albumul a fost lansat 18 luni mai târziu, în mai 1970, după câteva luni de la destrămarea grupului”, transmitea la începutul anului muzicianul Paul McCartney.

Iniţial, Michael Lindsay-Hogg a filmat în 1969 pentru un program TV special, însă înregistrările nu au mai fost folosite.

"Am fost împăcat să descopăr că realitatea este diferită de mit", a declarat Peter Jackson în ianuarie 2019. "Bineînţeles că au existat tensiuni, dar nu discordia care a fost asociată cu acest proiect. Priviţi-i pe John, Paul, George şi  Ringo lucrând împreună la crearea acestui album clasic şi nu doar fascinant, dar şi amuzant, înălţător şi surprinzător de intim".  

Imaginile au fost restaurate de Park Road Post Production din Noua Zeelandă şi editate de Jabez Olssen, care a mai colaborat cu Jackson pentru documentarul „They Shall Not Grow Old” (2018), bazat pe imagini din Primul Război Mondial.

Muzica din „Get Back” a fost mixată de Giles Martin şi Sam Okell de la Abbey Road Studios din Londra.

"A fost o descoperire plină de bucurie să lucrez la acest proiect. Am fost privilegiat să fiu o muscă pe perete în timp ce cea mai mare trupă din toate timpurile lucra, cânta şi crea opere", a spus Jackson.

Documentarul a fost realizat cu sprijinul lui Paul McCartney, Ringo Starr, Yoko Ono Lennon şi Olivia Harrison. 

Apple Corps Ltd./Callaway Arts & Entertainment va lansa cartea "“The Beatles: Get Back" pe 12 octombrie. Volumul va fi publicat în nouă limbi. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.