Biofarm, unul dintre cei mai mari producători de medicamente şi suplimente alimentare din România, estimează un profit net de 58,1 milioane lei în acest an, în creştere cu 7% faţă de rezultatul net de anul trecut, şi venituri din vânzări mai mari cu 15%, de 251,36 milioane lei. De asemenea, compania şi-a planificat creşterea cotei de piaţă şi investiţii de 47,4 milioane lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicatorii au fost aprobaţi în Adunarea Generală a Acţionarilor de luni.

Compania a relizat în 2020 venituri din vânzări de 217,9 milioane lei şi un profit net de 54,26 milioane lei. Din profitul net realizat în anul 2020, acţionarii vor primi dividende de 21,67 milioane lei.

"Pentru anul 2021, Biofarm SA îşi propune creşterea cotei de piaţă, eficientizarea permanentă a activităţii operaţionale şi consolidarea avantajului competitiv al portofoliului de produse, în vederea creşterii susţinute a cotei de profitabilitate", arată compania.

De asemenea, pentru anul 2021, compania are în programul de investiţii suma de 47,41 milioane lei, din care 22,42 milioane lei sunt preluaţi din bugetul aprobat pe anul 2020.

"Pentru a putea obţine certificarea GMP şi dotarea cu echipamente a fabricii noi din locaţia Gura Badicului şi pentru a menţine la standard de certificare GMP fabrica din locaţia Logofatul Tautu, va fi nevoie de următoarele investiţii suplimentare: 1,07 milioane lei pentru lucrări adiţionale aferente ambelor fabrici, 17,39 milioane lei pentru echipamente şi 5,27 milioane lei pentru amenajări clădiri şi spaţii comune. Pentru instalaţii, valoarea de 4,2 milioane lei, neangajată pe parcursul anului 2020, va fi redusă cu 825.455 lei în 2021. Adiţional, vor fi alocaţi 3,07 milioane lei pentru reînnoirea flotei auto, în timp ce pentru reînnoirea echipamentelor IT şi software valoarea de 2,35 milioane lei va fi redusă cu 1 milion lei în 2021", arată compania.

Biofarm are circa 370 de angajaţi. În cursul anului 2020, Biofarm a avut contracte încheiate cu un număr de şase distribuitori, dintre care patru au realizat aproximativ 85% din cifra de afaceri.

Compania Biofarm a fost înfiinţată în anul 1990 şi este unul dintre cei mai importanţi producători de medicamente şi suplimente alimentare din România.

Biofarm are peste 200 de produse în portofoliu şi acoperă peste 60 de arii terapeutice.

Biofarm activează cu precădere pe piaţa de OTC (medicamente eliberate fără prescripţie medicală) şi suplimente alimentare unde cota de piaţă în valoare este de 6%. Referitor la vânzările în unităţi Biofarm ocupă locul 2 cu o cotă de piaţă în procent de 8%.

În anul 2020, ponderea vânzărilor la export a reprezentat aproximativ 1,6% din vânzările totale nete ale Biofarm. Produsele companiei au fost exportate în nouă ţări: Azerbaijan, Georgia, Irak (Kurdistan), Kyrgyzstan, Malta, Republica Moldova, Rusia, Ucraina, Ungaria.

Biofarm are o capitalizare de 640,5 milioane lei. SIF Muntenia deţine 51,57% din acţiuni, iar SIF Banat Crişana 36,74%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.