Regatul Unit a sancţionat joi trei generali birmani, din cauza unor ”grave încălcări ale drepturilor omului”, în urma loviturii de stat militare de la începutul lui februarie, şi anunţă că a ia măsuri pentru a împiedica întreprinderi britanice să coopereze cu armata birmană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste măsuri - cărora li se alătură şi Canada - îi vizează pe miniştrii Apărării Mya Tun Oo şi Afacerilor Interne Soe Htut şi pe adjunctul acestuia din urmă Than Hlaing.

Activele în Regatul Unit le sunt blocate şi li se interzice sejurul pe teritoriul britanic, a precizat într-un comunicat Ministerul britanic de Externe.

Reprezentanţii diplomaţiilor Statelor Unite, Indiei, Japoniei şi Australiei au convenit joi să îndemne la o revenire ”urgentă” la democraţie în Myanmar, a anunţat Departamentul de Stat american, în urma unor discuţii între cele patru ţări.

Secretarul de Stat american Antony Blinken a evoca, în cadrul primelor sale discuţii în cadrul Alianţei ”Quad”, ”nevoia urgentă a restaurării Guvernului ales democratic în Myanmar şi o prioritate a consolidării rezistenţei democratice în regune, la o scară mai mare”, a anunţat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american, Ned Price.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.