Ministerul britanic de Externe a dezvelit un nou portret al reginei Elizabeth a II-a, realizat de Miriam Escofet, pe care regina l-a văzut la sfârşitul săptămânii, în cadrul unei reuniuni online în care a mulţumit personalului Foreign Office pentru ajutorarea călătorilor afectaţi de restricţiile impuse din cauza pandemiei noul coronavirus, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Portretul o reprezintă pe Elizabeth a II-a purtând o rochie albastră până la genunchi, perle şi pantofi negri cu tocul scurt, aşezată pe un scaun acoperit cu foiţă de aur, într-o cameră bogat mobilată, cu o ceaşcă de ceai şi o vază cu trandafiri mov pe o masă, în spate.

Pe perete, în spatele reginei, se află partea de jos a unui potret mai vechi, în care se văd un câine din rasa Cavalier King Charles Spaniel şi partea inferioară a unei rochii albe cu volane a unei doamne.

”Mă bucur că am avut şansa să-l văd. Sper să-l văd în realitate într-o bună zi”, a declarat regina după ce a asistat la dezvelirea portretului online.

Suverana în vârstă de 94 de ani a mulţumit personalului Ministerului de Externe pentru eforturile în vederea repartierii britanicilor care întâmpină dificultăţi în a reveni acasă din cauza restricţiilor impuse împotriva covid-19 şi a ascultat informaţii despre eforturi internaţionale în vederea dezvoltării unui vaccin împotriva SARS-CoV-2.

”Maiestatea sa regina este cel mai bun diplomat al nostru”, a declarat şeful serviciul diplomatic britanic Simon McDonald.

Elizabeth a II-a a pozat în două în vederea realizării portretului lui Escofet, născută la Barcelona, dar care şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii în Regatul Unit şi care a fost distinsă cu cele mai prestigioase premii britanice pentru portrete în 2018.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.