Grupul TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcţii, i-a prelungit mandatul directorului general, Alexandru Stânean, pentru o perioadă de patru ani, începând cu 2 iulie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Grupul TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcţii, prelungeşte mandatul directorului general – Alexandru Stânean –pentru o perioadă de patru ani, începând cu 2 iulie 2020. Decizia a fost luată de către Consiliul de Administraţie în cadrul şedinţei din data de 26 iunie 2020”, arată un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Alexandru Stânean face parte din echipa Grupului TeraPlast din 2007, iar de-a lungul timpului a ocupat poziţii precum director general adjunct, director de operaţiuni sau responsabil de dezvoltarea pe pieţele externe.

Totodată, Stânean a făcut parte din echipa responsabilă de IPO-ul companiei în 2008.

În urma deciziei Consiliului de Administraţie, Alexandru Stânean începe cel de-al treilea mandat de director general în cadrul Grupului TeraPlast.

”Grupul TeraPlast s-a transformat profund în ultimii doi ani prin investiţiile realizate cu ajutor de stat. Wetterbest a deschis o unitate nouă de producţie, iar TeraGlass şi TeraPlast şi-au mărit capacitatea de producţie şi totodată şi-au diversificat portofoliul de produse”, a declarat Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

În primul trimestru al anului 2020, TeraPlast a înregistrat cea mai bună evoluţie dintre companiile Grupului TeraPlast. Cifra de afaceri a crescut cu 28% an/an, la 88,3 milioane de lei. În aceeaşi perioadă, compania a generat 72% din EBITDA Grupului TeraPlast şi a marcat cea mai bună marjă de profitabilitate, de 14,3%. Pentru primul semestru din 2020, Grupul TeraPlast estimează afaceri de 478 milioane de lei şi o EBITDA de 47 milioane de lei. Pentru divizia de mase plastice, din care face parte TeraPlast, cifra de afaceri este estimată la 213 milioane de lei, în creştere cu 18% faţă de primul semestru din 2019. Totodată, profitabilitatea diviziei de mase plastice este estimată la 27 milioane de lei în primul semestru din 2020, cu 54% mai mult decât în primul semestru din 2019.

Cu o tradiţie de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este în prezent cel mai mare producător român de materiale deconstrucţii. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteelRomânia şi Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Recycling şi TeraPlast Ungaria. Începând cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din grup, TeraPlast SA, este listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul TRP.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.