Trei opere de artă semnate de Camille Pissarro şi Paul Signac, însuşite de nazişti şi retrocedate recent familiei unui colecţionar evreu, au fost vândute în licitaţia organizată marţi, de Sotheby's Londra, dedicată impresioniştilor, moderniştilor şi suprarealiştilor. Totalul vânzărilor a fost de 49,9 milioane de lire sterline.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea mai importantă dintre cele trei opere este "Gelée blanche, jeune paysanne faisant du feu" a lui Pissaro, estimată la 12 milioane de lire sterline. A fost adjudecată în final pentru 13,2 milioane de lire sterline. Considerat "unul dintre cele mai impresionante exemple de pointilism", tabloul a fost realizat de artist în şase luni.

Celelalte două tablouri sunt semnate Paul Signac: "La Corne d’Or", cu valoare estimată la 5 - 7 milioane de lire sterline, a fost vândut contra sumei de 7,6 milioane de lire sterline, iar "Quai de Clichy. Temps Gris", estimat la 800.000 de lire sterline, şi-a găsit cumpărător la 1,3 milioane de lire sterline. 

"La Corne d'or", de Paul Signac
"Quai de Clichy. Temps Gris", de Paul Signac

"Fleurs", de Marc Chagall, a fost vândut pentru 1,8 milioane de lire sterline, "Nature morte", de Fernand Leger - 1,69 de milioane de lire sterline, "Le Pont-Royal, apres-midi, temps couvert", de Camille Pissarro - 1,3 milioane de lire sterline. 

"Pesant woman seated" - Van Gogh

Provenind din aceeaşi colecţie privată, patru lucrări semnate de Van Gogh despre viaţa obişnuită a oamenilor de la ţară au fost adjudecate pentru un total de 2,8 milioane de lire sterline. Doar "Peasant woman seated" a fost vândut cu 1,09 milioane de lire sterline. 

"Le Cycliste", de Jean Metzinger

Un record de licitaţie a înregistrat tabloul lui Jean Metzinger - "Le Cycliste", care a atins 3,01 milioane de lire sterline. Ultima apariţie în licitaţie a tabloului a fost în 1927, opera este un superb exemplu al stilului unic al artistului, cu influenţe din futurism şi cubismul sintetic. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.