Manifestaţii ale "vestelor galbene, în frondă de zece luni faţă de politicile sociale şi fiscale ale guvernului francez, au fost marcate sâmbătă de incidente la Amiens (nord), Besancon (est) şi Toulouse (sud), care s-au încheiat cu arestări, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Amiens, Poliţia a fost atacată cu bâte şi pietre şi a replicat cu gaze lacrimogene. 

La Besançon, cinci persoane au fost arestate în marja unei manifestaţii la care au participat 500 de persoane şi unde "un nucleu dur format din aproape o sută de "veste galbene" au atacat cu răngi de metal" o schelă instalată pe faţada Prefecturii.

Forţele de ordine au făcut uz de gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe manifestanţi. În jur de "50-60 de persoane" au încercat apoi să pătrundă în gara din Besancon, care era închisă, însă au putut fi opriţi "fără confruntări" de forţele de ordine.

La Toulouse, unul dintre bastioanele mişcării, mai multe sute de manifestanţi au defilat în centrul oraşului. Tensiunea a escaladat puţin când poliţişti au presat mulţimea, înainte de a face uz de gaze lacrimogene.

Trei poliţişti au fost răniţi uşor, potrivit unui bilanţ provizoriu. Prefectura a anunţat o reţinere pentru "ultraj", însă fără distrugeri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.