Preşedintele american Donald Trump a declarat miercuri că nu a exercitat ”nici cea mai mică presiune” asupra Ucrainei, după publicarea transcrierii unei convorbiri la telefon cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu a existat nici cea mai mică presiune”, a dat asigurări Donald Trump în marja Adunprii Generale a ONU, la New York.

”Aceasta este probabil cea mai mare vânătoare de vrăjitoare din istoria americană (...). Este o ruşine”, a adăugat el.

Potrivit locatarului Casei Albe, presa a prezentat această  discuţie la telefon drept ”o discuţie ieşită direct din infern”.

Or transcrierea demosntrează, în opinia sa, că era vorba despre o ”discuţie nevinovată”.

”O parte a problemei este legată de Fake News (...). Există mulţi jurnalişti corupţi”, a continuat el, la finalul unei reuniuni, într-un hotel newyorkez, cu privire la situaţia din Venezuela.

Transcrierea apelului telefonic dintre Trump şi omologul său ucrainean Volodimir Zelenski arată că preşedintele american i-a cerut acestuia din urmă să ancheteze cu privire la familia potenţialului său rival democrat în alegerile prezidenţiale din 2020, Joe Biden.

”Se vorbeşte mult despre fiul lui Biden şi despre faptul că Biden a oprit ancheta, iar mulţi oameni vor să ştie mai multe despre acest subiect, deci ar fi formidabil dacă aţi putea să vă ocupaţi de asta”, îi spune el lui Zelenski în această convorbire, care a avut loc la 25 iulie 2019.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.