Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, un fost umorist, a reacţionat cu umor - numai ”fiul meu mă poate face să cedez” -.în urma unor acuzaţii care-l vizează pe omologul său american Donald Trump, suspectat că a vrut să se folosească de Kiev împotriva potenţialului său rival democrat în alegerile prezidenţiale Joe Biden, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nimeni nu poate să exercite presiuni asupra mea, pentru că sunt preşedintele unei ţări independente”, a declarat Zelenski unui post rus de televiziune, care a publicat miercuri înregistrarea acestui interviu realizat la New York.

”Singura persoană care poate face presiune asupra mea este fiul meu de şase ani”, a adăugat Zelenski, care urmează să se întâlnească cu preşedintele Donald Trump miercuri seara, în marja Adunării Generale a ONU, la New York.

Democraţii americani au lansat marţi o procedură de destituire a lui Donald trump, pe care-l suspectează de faptul că i-a cerut lui Volodimir Zelenski să ancheteze cu privire la potenţialul său rival democrat în alegerile prezidenţiale din 2020, Joe Biden.

Donald Trump este acuzat de faptul că a exercitat presiuni asupra preşedintelui ucrainean într-o conversaţie telefonică, în iulie, cu scopul de a obţine de la Kiev să ancheteze cu privire la un presupus caz de cirupţie implicându-l pe fiul acestuia, Hunter Biden, care a lucrat la un grup ucrainean în domeniul gazelor naturale care aparţine unui oligarh prorus cu o reputaţie proastă.

Trump a confirmat, până la urmă, că a formulat acuzaţii de ”corupţie” împotriva familiei Biden în această conersaţie.

Însă el a negat orice ”presiune” asupra omologului său ucrainean şi a autorizat publicarea transcrierii convorbirii.

Casa Albă a publicat miercuri transcrierea convorbirii telefonice între Donald Trump şi Volodimir Zelenski, care arată că preşedintele american i-a cerut omologului său ucrainean să ancheteze cu privire la democratul Joe Biden.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.