O piaţă de producţie în plină dezvoltare în România este cea a cosmeticelor naturale, spre care înclină un număr tot mai mare de persoane. Naturaleţea acestora trebuie însă certificată prin documente consacrate, numai acestea făcând dovada calităţii produselor. Acolo unde standardele privind industria dată sunt inexistente, produsele în cauză ar trebui să ridice semne de întrebare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În rândul magazinelor care au reuşit să cucerească atenţia publicului român intră şi Nympheum, care prezintă de altfel transparenţă totală în ceea ce priveşte gamele sale de cosmetice. În principiu, acestea sunt recunoscute după faptul că au la bază extrase din plante, respectiv din alte surse naturale, totul prin mijloace mecanice, care să nu piardă din proprietăţile benefice ale acestora.

Nympheum constituie un reper în ceea ce priveşte cosmeticele naturale pentru calitatea lor, precum şi pentru blândeţea cu care acţionează asupra pielii.

De ce încurajează Nympheum această alternativă a cosmeticelor din comerţ?

O problemă serioasă vizavi de acestea se referă la impactul care utilizarea lor îl poate avea asupra pielii. Atunci când au în compoziţie compuşi chimici, aplicarea repetată pe piele favorizează absorbţia lor în sânge, deci produsele convenţionale sunt deseori cauza apariţiei unor afecţiuni, în special a celor dermatologice. Cauza o reprezintă mai ales ingredientele petrochimice şi substanţele sintetice care se regăsesc în acestea. Din piele acestea sunt distribuite mai departe în organism prin intermediul sângelui.

Parabenul este de departe substanţa care trage cele mai mari semnale de alarmă fiind conservanţi chimici care stagnează în ţesuturi provocând afecţiuni nedorite.

Indicatori vizibili ai cosmeticelor naturale

Este neapărat necesară citirea etichetei produsului. Este valabil indiferent de tipul produsului achiziţionat. Cele naturale nu vor avea în conţinut niciun tip de conservant sau de parfum.

Un alt indicator este textura produsului. În cazul celor naturiste este una cu aspect nerafinat. De asemenea, asta îi afectează greutatea şi consistenţa totodată. Când se prezintă altfel decât aşa, denotă faptul că respectivul conţinut a fost supus unui proces de fabricare artificial.

Bineînţeles că un alt factor care indică un produs natural este preţul acestuia. Fiind produse eco, ce presupun procese migăloase de producţie şi costurile aferente vor fi mai mari. Merită însă o astfel de investiţie datorită ingredientelor folosite. În obţinerea formulelor optime a acestora au fost necesare sume uriaşe pentru cercetare. Iată câteva dintre motivele pentru care preferinţele românilor se îndreaptă spre alegeri precum produsele cosmetice naturale romanesti de la Nympheum.

Chiar dacă părerile din partea publicului sunt împărţite în ceea ce priveşte utilizarea acestor cosmetice, simpla enumerare a unor ingrediente naturale, pe care desigur le şi conţine şi există certificare în acest sens, reprezintă un motiv suficient pentru a le achiziţiona.

Beneficiile resimţite la nivelul organismului, respectiv în ceea ce priveşte aspectul pielii, a tenului, a părului, sunt vizibile. Stoparea acţiunii negative pe care o au cosmeticele convenţionale este absolut necesară, cu toate că prea puţin este conştientizată această nevoie. De obicei, efectele celor din urmă se resimt în timp, în urma utilizării îndelungate a unor produse cu conţinut chimic nociv. Acumularea substanţelor se reflectă în afecţiunile diverse dezvoltate ca urmare a utilizării lor.

Toleranţa la cosmetice naturale

Se poate pune problema de aşa ceva? Desigur! Ca orice altă substanţă naturală şi cele ce alcătuiesc cosmeticele de acest tip pot avea diverse efecte asupra pielii. Raportarea la alergiile cunoscute pe care le are fiecare este preferabilă când vine vorba despre o astfel de alegere. Unele sunt sintetizate în laboratoare speciale, deci vor avea o concentraţie cu atât mai mare decât în forma lor primară.

Nympheum - magazinul tău de cosmetice naturale româneşti

În cazul produselor cosmetice naturale de la Nympheum, conţinutul lor este obţinut manual de specialişti. Deviza magazinului este Îndrăzneşte să fii frumoasă şi se adresează tuturor celor care înţeleg cât este de important să aleagă responsabil astfel de produse.

Începând de la gama de cosmetice naturale pentru ingriirea tenului şi până la cele pentru îngrijirea părului sau a corpului, toate sunt recomandate de ingredientele atent selectate pe care le conţin şi despre care cele interesate pot afla mai multe pe site.

Acum este un moment potrivit pentru a realiza o astfel de schimbare. Este asemenea schimbării care o presupune înlocuirea unei alimentaţii nesănătoase cu una bio, naturală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.