Senatoarea USR Florina Presadă precizează că, în acest moment, Codul Administrativ este la Ministerul Justiţiei, cu toate avizele luate, gata de a fi adoptat prin OUG şi subliniază că „PSD vrea doar să populeze administraţia publică cu oameni obedienţi ca să poată prăda liniştiţi resursele publice”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„PSD rămâne partidul baronilor locali. Nu au înţeles nimic din votul românilor de duminică. După ce i-a omorât Justiţia, acum încearcă cu Administraţia. În acest moment, Codul Administrativ este la Ministerul Justiţiei, cu toate avizele luate, gata de a fi adoptat prin OUG. Dacă nu azi, pe lista suplimentară a ordinii de zi a şedinţei de guvern, atunci data viitoare. E o chestiune de timp”, a scris Florina Presadă pe contul ei de Facebook.

Ea afirmă că, avându-l pe Paul Stănescu nr. 2 în partid, „baronii locali PSD vor să îşi lase un cadou înainte de ieşirea de la guvernare, oricum s-ar întâmpla acest lucru”.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

„Nu le pasă de ceea ce vor lăsa în urma lor. După mine, pârjolul - acesta este PSD! Ei au nevoie de pensii speciale pentru aleşii locali, să relaxeze incompatibilităţile pentru primari, să ia decizii de patrimoniu cu majorităţi de 50% +1, să numească politic, de sus, prefecţii şi şefii de deconcentrate, să organizeze concursuri pentru funcţii publice despre care ştiu doar ei. PSD vrea doar să populeze administraţia publică cu oameni obedienţi ca să poată prăda liniştiţi resursele publice”, mai scrie Presadă.

Noul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, afirma, miercuri, că Parlamentul trebuie să susţină la nivel legislativ programul guvernului, că sunt rezultate bune în economie şi ele trebuie să continue şi spune că Parlamentul se va concentra strict pe agenda cetăţeanului şi nu pe agenda personală a cuiva: îmbunătăţirea legislaţiei în domeniul absorbţiei fondurilor europene, flexibilizarea procedurilor la licitaţiile pe infrastructură sau codul administrativ.

La mijlocul lunii aprilie, Comitetul Executiv al PSD a decis adoptarea prin ordonanţă de urgenţă a Codului Administrativ, în termen de 45 de zile.

În noiembrie 2018, Curtea Constituţională a declarat neconstituţional Codul Administrativ aşa cum a fost adoptat de Parlament.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.