Noul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, spune că Parlamentul trebuie să susţină la nivel legislativ programul guvernului, că sunt rezultate bune în economie şi ele trebuie să continue şi spune că Parlamentul se va concentra strict pe agenda cetăţeanului şi nu pe agenda personală a cuiva: îmbunătăţirea legislaţiei în domeniul absorbţiei fondurilor europene, flexibilizarea procedurilor la licitaţiile pe infrastructură sau codul administrativ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am acceptat funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, pentru că această guvernare are nevoie de stabilitate în Parlament. 
Ţara trebuie guvernată şi niciun partid din opoziţie nu a dorit în mod real să îşi asume această responsabilitate. Parlamentul trebuie să susţină la nivel legislativ programul guvernului. Avem rezultate bune în economie şi ele trebuie să continue. Am plătit preţul corect în aceste alegeri pentru greşelile făcute în trecut şi trebuie să trecem într-o nouă etapă”, scrie Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

El spune că se va consulta cu toţi colegii parlamentari.

„De aceea, mă voi consulta cu toţi colegii parlamentari, cu şefii de comisii şi ne vom concentra strict pe agenda cetăţeanului şi nu pe agenda personală a cuiva: îmbunătăţirea legislaţiei în domeniul absorbţiei fondurilor europene, flexibilizarea procedurilor la licitaţiile pe infrastructură sau codul administrativ. Atâta timp cât voi ocupa această funcţie mă voi consulta cu toate partidele politice şi voi avea un dialog cu celelalte instituţii fundamentale ale statului. În Parlament a existat mereu aceasta cutumă prin care puterea are un dialog constant cu opoziţia. Am văzut ce se întâmplă atunci când puterea este concentrată într-o singură mână şi deciziile sunt impuse prin forţă. Acest mod de a face politică trebuie să dispară. Acestea sunt priorităţile mele pentru perioada următoare”, mai precizează Ciolacu.

Deputatul PSD Marcel Ciolacu a fost ales miercuri preşedinte al Camerei Deputaţilor, post rămas vacant după condamnarea lui Liviu Dragnea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.