Halima Aden, manechin de origine americană şi somaleză, a pozat, pentru prima dată, în burkini pentru un număr special Sports Illustrated, consacrat costumelor de baie, potrivit BFM TV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cunoscută pentru fotografiile cu manechine în bikini, revista Sports Illustrated a decis anul acesta să prezinte pentru prima dată un top model în burkini şi cu hijab. 

Halima Aden, în vârstă de 21 de ani, a avut onoarea de a apărea pe copertă, în ediţia dedicată costumelor de baie. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Aceste fotografii, care vor fi publicate pe 8 mai, sunt un nou semn de deschidere al revistei pentru femei şi pentru trupuri diferite. În 2015, Ashley Graham a devenit primul manechin de talie mare care a apărut pe coperta revistei. În 2018, Brenna Huckaby a fost prima femeie cu handicap care s-a lăsat fotografiată în paginile publicaţiei. 

Fotografiile au fost realizate de fotograful Yu Tsai, pe o plajă din Kenya unde a copilărit Halima Aden într-un lagăr de refugiaţi ai ONU până la vârsta de 7 ani. 

"Doamnelor, totul este posibil! A fi în Sports Illustrated mă depăşeşte complet. Este un mesaj adresat comunităţii şi lumii că femeile din toate colţurile lumii, de toate stilurile, de toate originile pot fi solidare şi celebre", a scris ea pe contul de Instagram. 

"Credem că frumuseţea nu cunoaşte frontiere", a afirmat MJ Day, editor Sports Illustrated Swimsuit, care de altfel a spus că o admiră pe Halima pentru munca sa în calitate de ambasadoare Unicef.

Nu este pentru prima dată când Halima Aden face senzaţie. Ca adolescentă, ea a câştigat concursul de frumuseţe din liceul său, în Minnesota, purtând hijab. 

În martie, Halima Aden a fost printre cele trei modele care au apărut pe coperta revistei Vogue Arabia, purtând hijabul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.