Compozitorul şi pianistul Jean-Michel Bernard, premiat la Cannes, şi grupul francez Les Négresses Vertes vor concerta, în premieră în România, la cea de-a 18-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, care va avea loc în perioada 31 mai – 9 iunie, la Cluj-Napoca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele două evenimente muzicale sunt organizate în cadrul Sezonului România-Franţa 2019.

Cine-concertul „Soundtrack of  Dreams” al lui Jean-Michel Bernard va avea loc pe 8 iunie, de la ora 18:30, la Casa de Cultură a Studenţilor.

Artistul francez va interpreta compoziţii proprii incluse pe coloana sonoră a unor filme regizate de Michel Gondry şi Martin Scorsese, între alţii, dar şi piese celebre ale altor compozitori care au creat muzică de film, precum Lalo Schifrin şi Ennio Morricone. Cine-concertul o are ca invitată specială pe Kimiko Ono, solista cu care Bernard concertează de peste două decenii.

Biletele au fost puse deja în vânzare şi sunt disponibile pe Eventbook.ro şi costă 30 de lei.

Jean-Michel Bernard este cunoscut pentru compoziţiile de pe coloanele sonore ale unor producţii cinematografice renumite ca „Paris-Manhattan” (2012, r.  Sophie Lellouche), „Hugo” (2011, r. Martin Scorsese), „Be Kind Rewind” (2008, r. Michel Gondry) şi „Madame Bovary” (1991, r. Claude Chabrol).

La TIFF el va susţine şi un masterclass de muzică de film.

În 2007, la Cannes, a fost premiat pentru coloana sonoră a filmului „La science des rêves”, comedia fantastică regizată de Michel Gondry. Doi ani mai târziu, Festivalul de Film de la Cannes l-a invitat să reprezinte Franţa în programul de concerte de muzică de film.

A fost premiat pentru realizările sale în afara ţării de către Uniunea Europeană a Compozitorilor de Muzică de Film, iar în 2017 a fost distins cu Grand Prix SACEM. Recent, Jean-Michel Bernard a fost desemnat Artist Steinway, numărându-se acum printre personalităţile care cântă exclusiv pe un astfel de pian.

Concertul Les Négresses Vertes este programat pentru 4 iunie, ora 19:00, tot la Casa de Cultură a Studenţilor.

Reuniţi după o îndelungată absenţă de pe scena muzicală, grupul Les Négresses Vertes va fi prezent în România în cadrul turneului ce marchează 30 de ani de la apariţia primului său album.

Biletele pot fi cumpărate de pe Enetbook.ro, la preţul de 30 de lei.

Fondată, în 1987, încartierele muncitoreşti din Paris, trupa a devenit cunoscută odată cu primul album lansat, „Mlah”, un mix etno, flamenco, cu influenţe rock.

În anii ”90, trupa a continuat să lanseze noi albume, explorând diferite zone muzicale şi colaborând cu artişti celebri ca Massive Attack - pentru remixul fantastic al piesei „Face à la mer", şi Howie B - pentru albumul „Trabendo". Anul trecut, după o pauză de aproximativ 18 ani, Les Négresses Vertes s-a reunit pentru un turneul aniversar.

Cele două evenimente sunt organizate în cadrul SezonuluiRomânia-Franţa 2019, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, Institut français si Groupama.

Sezonul România-Franţa este un ciclu de manifestări culturale şi de cunoaştere reciprocă între cele două ţări. Organizat în perioada 27 noiembrie 2018 - 14 iulie 2019, Sezonul coincide cu Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene, dar şi cu celebrarea a Centenarului Marii Uniri şi al sfârşitului Primului Război Mondial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.