Vietnameza Doan Thi Huong, suspectată de asasinarea fratelui vitreg al dictatorului nord-coreean Kim Kong Un, a primit luni din partea justiţiei propunerea de a fi vizată de un nou capăt de acuzare - în locul celui de crimă - şi ar putea fi eliberată în cursul zilei, a anunţat avocatul său, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este ”foarte probabil ca ea să accepte acest nou capătde acuzare (...) şi este foarte probabil să fie eliberată astăzi (luni)”, le-a spus avocatul său, Salim Bashir, unor jurnalişti în faţa sediului tribunalului de la Shah Alam.

Doan Thi Huong, în vârstă de 30 de ani, a scăpat de pedeapsa cu moartea, printr-un acord cu procurorii malaysieni, care au renunţat la acuzaţiile de crimă, potrivit Reuters.

Ei i-au propus altă pedeapsă, cu privire la ”provocarea unor răni cu arme sau mijloace periculoase”.

Ea a pledat vinovată, iar un judecător a condamnat-o la trei ani şi patru luni de închisoare, însă ar putea să fie eliberată la începutul lunii viitoare, după ce a ispăşit deja două treimi din pedeapsă, aau declarat avocaţii săi, potrivit Reuters.

Huong şi indoneziana Siti Aisyah au fost acuzate că l-au ucis pe Kim Jong Nam, pe care l-au stopit pe faţă cu VX, un agent neurotoxic, pe aeroportul din Kuala Lumpur, în februarie 2017.

Însă avocaţii lor au susţinut mereu că ele au fost manipulate. Cele două tinere credeau că participau la un joc cu camera ascunsă, susţin ei.

Potrivit unor oficiali sud-coreeni şi americani, asasinarea lui Kim Jong Nam, care critica dinastia stalinistă aflată la putere la Phenian, a fost comandată de către Coreea de Nord, care respinge aceste acuzaţii.

Siti Aisyah a fost eliberată luna trecută, după ce parchetul a renunţat la acuzaţia de crimă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.