Jucătoarea Monica Niculescu a declarat, luni seară, la sosirea în ţară din Cehia, că încă nu îi vine să creadă că echipa României a reuşit să se califice în semifinalele FedCup după meciul „epic” de dublu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Suntem un pic obosite pentru că după meci am stat până târziu şi ne-am bucurat de victorie. Eu sunt foarte fericită de acest rezultat, a fost un super weekend, o super săptămână şi nu pot să cred că suntem în semifinale după acel meci epic. A fost un meci bun, pentru că eu cred că doar dacă făceam un tenis de calitate le putem bate pe numărul 1 mondial la dublu. Le mulţumim foarte mult suporterilor. Domnul Boc (n.r. – primarului oraşuui Cluj Napoca, Emil Boc) a venit în fiecare zi de la ora 1:00 până la ora 10:00 şi bătea, şi ne susţinea, a fost incredibil, emoţionant, şi Simona şi toată lumea se ridica, a fost incredibil la fiecare punct. Nu aveai cum să nu câştigi acel meci. A fost incredibil”, a spus Niculescu la Aeroportul Henri Coandă.

Monica Niculescu a afirmat că Mihaela Buzărnescu se simte bine, că şi-a făcut treaba, chiar dacă nu a reuşit să câştige nicio partidă la simplu: „Mihaela a plecat la Doha, se simte foarte bine, ea a încercat, dar nu e uşor să joci meciuri în FedCup. Ea a făcut o treabă ok dar asta e, am rămas la dublu, am luat-o de la zero şi am reuşit să câştigăm această dispută”.

Referitor la partida cu Franţa din semifinale, Niculescu spune că va fi o întâlnire grea, având în vedere că se va disputa tot în deplasare. „Cu Franţa ne-am fi dorit să jucăm acasă, acum să vedem ce suprafaţă vor alege, dacă va fi zgură. Va fi foarte dificil pentru că suporterii francezi sunt foarte inimoşi, din câte ştiu eu lui Mladenovici îi place să joace cu publicul, ca şi mie. Eu mă hrănesc din energia lor, şi ea la fel. Garcia este o jucătoare de top 10, va fi un meci foarte greu, dar deocamdată vreau să ne bucurăm de acest moment şi ne vom gândi prin aprilie ce vom face. Să baţi Cehia, da este o victorie de moral au câştigat de şapte ori şi să joci pe centralul acela, la 2-2, a fost fantastic, încrederea e maximă. Noi aveam încredere de la finala din Thailanda, dar nu ne gândeam că va fi 2-2 şi va trebui să jucăm, ne gândeam că va fi poate 3-1”, a mai spus Monica Niculescu.

Irina Begu a afirmat că drumul început în urmă cu cinci ani, alături de Monica Niculescu, la dublu, a fost greu, dar parteneriatul lor a început să dea roade: „Încă nu realizez, poate că în următoarele zile voi fi mai conştientă de acest rezultat. Este extraordinar, noi am început acest drum acum cinci ani la Budapesta. A fost un drum lung dar a meritat, suntem acum în semifinale şi sper să facem un rezultat şi mai bun, să ajungem în finală şi să aducem acest trofeu acasă. Abia aştept să jucăm cu Franţa şi să câştigăm din nou.  A fost una dintre cele mai importante şi grele meciuri. Nu am jucat acasă şi nu a fost uşor, dar ne-am completat foarte bine şi am reuşit să câştigăm acest meci”.

Ana Bogdan a înţeles cât de greu este să stai pe margine şi să fii un susţinător al echipei. „A fost extrem de greu să stai pe margine şi să urmăreşti. De acum înainte nu le voi mai spune nimic celor care stau pe margine şi mă susţin, trăieşti intens fiecare moment pentru că nu eşti tu cel care controlează punctul. E mult mai greu, însă atmosfera a fost incendiară. Le mulţumim din suflet susţinătorilor noştri care au fost alături de noi”, a declarat Ana Bogdan.

Mihaela Buzărnescu şi Simona Halep nu s-au întors în România, plecând din Cehia direct în Qatar, unde vor participa la turneul de la Doha.

România a învins Cehia, la Ostrava, cu scorul de 3-2, obţinând biletele pentru semifinale, fază în care Simona Halep şi coechipierele ei vor da piept cu Franţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.