Rusia a hotărât să staţioneze aproximativ zece avioane de vânătoare Suhoi de tip Su-27 şi Su-30 în Crimeea, până la sfârşitul anului, de teama unei ”provocări” ucrainene, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul rus al Apărării a precizat luni că aceste avioane de vânătoare urmează să fie staţionate la baza aeriană de la Belbek.

Rusia a anexat în 2014 Crimeea, care aparţinea Ucrainei de aproximativ 60 de ani.

Tensiunile între Moscova şi Kiev s-au amplificat cu un nivel în noiembrie, după ce Rusia a confiscat trei nave militare aprţinând Marinei ucrainene, în Strâmtoarea Kerci.

Tot luni, Kremlinul a acuzat Ucraina că a înfiinţat o Biserică Ortodoxă naţională din motive pur politice.

Biserica Ortodoxă Ucraineană şi-a ales sâmbătă un nou patriarh, oficializând astfel o ”schismă” cu Moscova, într-o ceremonie comparată de putere cu ruptura de Uniunea Sovietică, în 1991.

”În Ucraina, acest tip de evenimente, aceste activităţi schismatice sunt legate de politică”, a declarat un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Înfiinţarea unei biserici ucrainene ”autocefale” (independente), după mai bine de 300 de ani de tutelă a Bisericii Ortodoxe Ruse a fost autorizată în noiembrie de Patriarhia ecumenică de la Constantinopol.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.