Inteligenţa artificială poate creşte profitabilitatea sectorului de retail şi a celui engros cu aproape 60%, până în 2035, atrăgând un val de interes şi de investiţii din partea companiilor, potrivit unei analize a Business Insider Intelligence.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Domeniile în care inteligenţa artificială are cel mai mare impact sunt personalizarea, căutările şi chatbot-urile.

Potrivit analizei, cheltuielile retailerilor pentru inteligenţa artificială vor atinge 5 miliarde de dolari în 2022, faţă de 994 milioane de dolari în 2017.

Pentru 2018, sunt estimate investiţii de 1,37 de milioane de dolari, care vor creşte anul viitor la 1,9 miliarde de dolari.

Învăţarea automată poate contribui la crearea unor interfeţe online personalizate, care pot ajuta retailerii să ajungă rapid şi eficient la utilizatorii de dispozitive mobile. Acest fapt este considerat esenţial, în condiţiile în care accesările platformelor retailerilor durează sub un minut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.