Compania Amazon Studios a fost dată în judecată pentru încălcarea drepturilor de autor în cazul lungmetrajului „Suspiria” al lui Luca Guadagnino de către moştenitorii artistei Ana Mendieta care susţin că filmul a împrumutat prea mult din opera acesteia, informează Deadline.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În documentele procesului, depuse la o curte de justiţie din Seattle, este susţinut că pentru film şi trailer au fost folosite imagini din opera lui Mendieta (1948 - 1985), inclusiv din „Rape Scene” şi „Untitled: Silueta Series, Mexico”.

Regizorul italian Luca Guadagnino a explicat înainte de premiera filmului la Festivalul de la Veneţia 2018, unde a fost selectat în competiţie, că a fost inspirat de numeroşi artişti, inclusiv de Mendieta.

Amazon nu a comentat referitor la acuzaţiile aduse.

Mendieta a murit în 1985 la vârsta de 36 de ani după ce a căzut din apartamentul ei din New York. Moştenirea se află în administrarea surorii ei, Raquelín Mendieta, şi a fiicei acesteia, Raquel Cecelia Mendieta, în colaborare cu Galerie Lelong & Co, din New York şi Paris.

Filmul „Suspiria”, regizat de Luca Guadagnino şi produs de Amazon Studios, este un remake al peliculei horror omonime lansate în 1977. Producţia cu buget de 20 de milioane de dolari le are în distribuţie pe Dakota Johnson, Tilda Swinton şi Mia Goth.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.