Actriţa Lynda Carter, care a interpretat-o pe Femeia Fantastică/ Wonder Woman în anii '70, a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood, într-o ceremonie care a avut loc marţi şi la care artista şi-a exprimat sprijinul pentru mişcarea „#MeToo” împotriva hărţuirii şi agresiunii sexuale, scrie AFP.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Sper ca acest personaj şi eu să rămânem în amintirile oamenilor”, a spus Lynda Carter, în vârsta de 66 de ani.

„Nu erau femei în televiziune pe vremea mea. Aşa că nu se credea că noi putem atrage atenţia unui public”, a mai spus ea. 

Actriţa a vorbit despre mişcarea „#MeToo”, generată de scandalul sexual în care este implicat producătorul hollywoodian Harvey Weinstein. După acuzaţiile de hărţuire sexuală şi viol lansate la adresa lui Weinstein au fost făcute acuzaţii similare care au vizat şi alte personalităţi influente de la Hollywood.

„Mişcarea «#MeToo» este puternică şi mă dedic acestei generaţii. Ceea ce poate face generaţia mea este să vă sprijine. Noi am spus acelaşi lucru, dar a fost nevoie de această generaţie de femei pentru a face diferenţa”, a spus Lynda Carter.

La ceremonie a fost prezentă Patty Jenkins, care a regizat filmul „Wonder Woman” (2017), ce a generat încasări de 821 de milioane de dolari la nivel global, precum şi zeci de fani ai artistei.

Jenkins, în vârstă de 46 de ani, a spus că Lynda Carter a inspirat-o pe vremea când ea era copil, demonstrându-i că nu trebuie să aleagă între a fi rebelă şi a fi feminină sau între a fi atrăgătoare şi a fi puternică.

„Wonder Woman interpretată de ea m-a făcut să cred că pot obţine tot ce îmi doresc şi, chiar mai important, m-a făcut să nu îmi fie ruşine că îmi doresc acele lucruri”, a spus Patty Jenkins.

Născută pe 24 iulie 1951, în Phoenix, Arizona, Linda Jean Cordova Carter (Lynda Carter) este o actriţă americană care a interpretat rolul Wonder Woman într-un serial de televiziune, în perioada 1975 – 1979, mai întâi la ABC, apoi la CBS. Ea s-a mai remarcat în filme precum „Superpoliţiştii/ Super Troopers” şi „Şcoala superioară de supereroi/ Sky High”, dar şi în seriale ca „Lege şi ordine/ Law & Order” şi „Supergirl”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.