Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a fost convocat într-o şedinţă de îndată, pentru dezbaterea proiectului de hotărâre privind implementarea biletului unic de călătorie RATB – Metrorex.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe ordinea de zi a şedinţei de îndată ce va avea loc la ora 16.00 se află un singur punct. Consilierii îşi vor da, astfel, acordul de principiu pentru tarifele de călătorie.

„În perioada următoare, SC Metrorex SA va finaliza implementarea şi verificarea unui nou sistem de taxare, compatibil cu cel utilizat în prezent de RATB. În staţiile de metrou, toate porţile de intrare şi ieşire vor fi echipate cu validatoare contactless care vor permite accesul călătorilor care dispun de carduri fără contact tip Ultralight, emise prin Sistemul Automat de Taxare compativil Metrorex – RATB”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Potrivit proiectului, RATB şi Metrorex vor emite carduri Ultralight (de unică folosinţă) şi vor asigura în comun vânzarea titlurilor de călătorie integrate.

Astfel, preţul biletului unic valabil 60 de minute va fi de 5 lei, biletul cu 10 călătorii de câte 60 de minute pentru fiecare călătorie va costa 34 de lei, iar abonamentul de o zi, cu număr nelimitat de validări atât la RATB, cât şi la Metrorex, va costa 17 lei.

Titlurile de călătorie nu sunt, însă, valavile pe liniile expres, preorăşeneşti şi nici pe cele cu tarif special.

Decontarea tarifelor se va face în paralel de cele două instituţii, se mai arată în proiect.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.