Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei dar şi fost ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat în guvernul Grindeanu, a declarat marţi, pentru News.ro, că a fost numit director general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) trebuie să reprezinte unul dintre cele mai eficiente instrumente de susţinere a mediului antreprenorial, un liant între finanţatori şi mediul de afaceri”, a declarat Petrescu, pentru News.ro.

El afirmă că principalele obiective până la sfârşitul acestui an sunt consolidarea profitului şi diversificarea produselor de garantare pentru IMM-urile din sectoarele economice cu potenţial mare de creştere şi inovative.

”În acelaşi timp, ne vom concentra pe strategia de repoziţionare şi recâştigare a încrederii în relaţia cu sistemul bancar, cu accent pe rolul de informare, promovare şi încurajare a antreprenorilor români pentru a utiliza ca sursă de finanţare a dezvoltării business-ului fondurile europene şi creditele bancare. Vom continua şi optimiza implementarea programelor guvernamentale de sprijin a IMM-urilor, căutând să reorientam activitatea Fondului la raţiunea iniţială a existenţei acestuia: aceea de a sprijini IMM-urile în orice stadiu al evoluţiei”, a declarat Alexandru Petrescu.

În Guvernul Sorin Grindeanu, Alexandru Petrescu a fost ministru al Economiei şi ulterior ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Petrescu, fost vicepreşedinte PSD Diaspora, a fost numit director general al Poştei Române în iunie 2014, pe care a condus-o până când a fost numit ministru.

În mai 2015 a fost ales preşedinte al consiliului de administratie al CFR Călători, dar la sfârşitul anului a renunţat la funcţie.

Petrescu are dublă cetăţenie, română şi britanică, şi este “susţinător activ al comunităţii de români din Regatul Unit şi Irlanda”, potrivit datelor de pe site-ul propriu, www.alexpetrescu.com.

Petrescu este licenţiat în economie la Universitatea din Wales, fiind specializat în Business Administration.

În 2014 a fost membru în Asociaţia Română de Bună Administrare (ARBA).

În 2012 a fost preşedinte al Comisiei pentru Pregătirea şi Monitorizarea Procesului de Privatizare al Companiei Naţionale Poşta Română SA.

În 2011, Petrescu a fost vice-preşedinte al Raphaels Bank din Londra, una dintre cele mai vechi bănci independente din Marea Britanie, înfiinţată în 1787.

Din ianuarie 2010, a fost membru în board al MasterCard Customer Advisory Forum pentru promovarea şi sprijinirea la nivel guvernamental şi al autorităţilor de reglementare soluţiile financiare în România.

Petrescu a fost totodată consultant la Investment Banking pentru firme specializate în Servicii Financiare aferente Gryphon Investment Bank.

În anul 2006 a fost director pentru Europa de Business Development la Advanced Payment Solutions Ltd, London UK & Europe.

În 2002 a fost director Business Development la Chequepoint Ltd, London UK.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.