Pâinea folosită pentru euharistie la slujbele romano-catolice nu trebuie să fie fără gluten, dar poate fi făcută din organisme modificate genetic, a decis Vaticanul, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o scrisoare către episcopi, cardinalul Robert Sarah a precizat că pâinea poate avea un conţinut scăzut de gluten.

El a subliniat, însă, că făina trebuie să conţină suficiente protein pentru a nu fi nevoie de aditivi.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Noile reguli sunt necesare pentru că pâine pentru euharistie este cumpărată în prezent din magazine sau de pe internet, a spus oficialul.

Şi vinul trebuie să fie „natural, din suc de struguri, pur şi neamestecat cu alte substanţe”, a adăugat el.

Cei aproximativ 1,2 miliarde de romano-catolici consideră pâinea şi vinul de la euharistie trupul şi sângele lui Hristos.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.