Preşedintele PNL, Raluca Turcan, scrie, pe Facebook,că, dacă premierul Sorin Grindeanu chiar nu susţine graţierea corupţilor, aşa cum afirmă, ar trebui să-şi scrie demisia în alb, iar dacă Senatul îi încalcă la vot solicitarea să-şi depună şi mandatul, demonstrând astfel că nu este "păpuşa lui Liviu Dragnea".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Dacă dl. Grindeanu spune că nu susţine graţierea corupţilor, iar aceasta este poziţia asumată a Guvernului, îi cer să-şi angajeze mandatul de prim-ministru. Aşadar, să pună mâna pe un pix şi o hârtie şi să-şi prezinte demisia în alb, iar dacă majoritatea parlamentară care îl susţine va vota, în Senat, împotriva punctului său de vedere, să-şi depună mandatul!", scrie Turcan.

Ea acuză liderii PSD de "duplicitate" şi tocmai de aceea vrea ca premierul Grindeanu, prin această formulă, să "dovedească că nu este păpuşa lui Liviu Dragnea".

"Abordarea domnului Dragnea o ştim deja: el declarativ nu susţine graţierea propriei persoane, dar ce să vezi, e neputincios. Culmea! Graţierea e un miraj prea mare pentru colegii săi şi nu-i poate stăpâni să voteze împotriva angajamentelor liderului PSD. Cred că este evidentă acum pentru toţi ticăloşia acestor domni, chiar şi pentru cei care şi-au pus ceva speranţe în acest partid", mai scrie Turcan.

Premierul Sorin Grindeanu a scris pe Facebook că Guvernul nu susţine amendamentele propuse la proiectul de Lege privind graţierea adoptate, miercuri, în comisia juridică a Senatului, precizând că Executivul susţine Legea graţierii în forma propusă iniţial de Ministerul Justiţiei.

Comisia juridică a Senatului a adoptat miercuri, cu 5 voturi ”pentru” (PSD şi ALDE) şi 3 ”împotrivă” (PNL, USR şi UDMR) amendamentele propuse de senatorii Traian Băsescu, Şerban Nicolae şi Liviu Brăiloiu la proiectul de Lege privind graţierea, prin care cei condamnaţi la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă urmează să fie graţiaţi sub rezerva achitării prejudiciului. Premierul Sorin Grindeanu a scris pe Facebook că Guvernul nu susţine amendamentele propuse la proiectul de Lege privind graţierea adoptate, miercuri, în Comisia juridică a Senatului, precizând că Executivul susţine Legea graţierii în forma propusă iniţial de Ministerul Justiţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.